studie-keuze
Opleidingsgraad: Bachelor
Locatie: Velp
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Land- en Watermanagement (Bachelor voltijd)

Brochure Land- en Watermanagement Downloaden

Wijs met water en land

Nederland en water… een combinatie die al eeuwenlang zowel ‘gevecht’ als ‘succes’ betekent. We hebben wereldwijd een enorme reputatie in onze omgang met water, en terecht. Maar de tijd staat niet stil. Door de klimaatverandering wordt het gevecht harder maar ook uitdagender en is er veel creativiteit nodig. Nog hogere dijken bouwen is niet genoeg, water moet de ruimte krijgen. Hoe combineren we dat met recreatie en natuur?

Op andere plekken moeten we juist ten behoeve van de natuur de verdroging tegengaan, maar dan wel zonder de landbouw buiten spel te zetten. En hoe zorgen we voor voldoende goed drinkwater – overal ter wereld? Hoe kunnen we water inzetten als duurzame energiebron? Wil jij je bijdrage leveren aan het oplossen van deze essentiële waterproblemen? Dan ziet de waterwereld je graag komen.

Wie ben jij?

Ben jij praktisch ingesteld en wil jij aan de slag met de ruimte om je heen? Heb jij oog voor de wegen en dijken waar je over rijdt en wil je meedenken over de infrastructuur van Nederland? Of wil je het befaamde Nederlandse watermanagement in het buitenland gaan toepassen in gebieden met grote waterproblemen? Heb je wat met aardrijkskunde, biologie of economie? Bij Land- en Watermanagement krijg je te maken technische maar ook met menselijke uitdagingen, waar jij met de nodige creativiteit en bevlogenheid mee aan de slag gaat.

Aanmelden voor deze studie Studielink