Studeren in Velp

Dynamische omgeving

Als je houdt van een groene omgeving, sporten, uitgaan en andere studenten ontmoeten, dan zit je goed in Velp. Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) biedt je hier een locatie op een prachtig landgoed, waar je vanuit je studie veel in praktijk gaat brengen. Arnhem, dat tegen Velp aanligt, biedt een bruisend uitgaansleven op de Korenmarkt, hét uitgaanscentrum van de stad. Hier vind je ook de sociëteiten van de studentenverenigingen. Met verschillende hogescholen is Arnhem een dynamische stad met veel leuke initiatieven. Hier verveel je je nooit!

Studie- en studentenverenigingen

Het aantrekkelijke aan studie- en studentenverenigingen is dat je direct een leuke club mensen leert kennen. Dat is natuurlijk erg gezellig, maar kan ook handig zijn bij het vinden van een bijbaan of een leuke kamer. Daarnaast worden er bijna wekelijks toffe activiteiten georganiseerd, dus je hoeft je zeker niet te vervelen! De activiteiten die studie- en studentenverenigingen organiseren variëren van feesten en borrels tot excursies en van gezellige etentjes tot interessante lezingen. Bij de studentenverenigingen ligt de nadruk wat meer op ‘sociale’ activiteiten, terwijl activiteiten van studieverenigingen vaker gekoppeld zijn aan een specifiek vakgebied.

In Velp/Arnhem zijn maar liefst zes studentenverenigingen actief, en je kunt kiezen uit drie studieverenigingen. Kortom: wat je ook kiest, niets staat je bruisende studententijd in de weg!  

Wil je meer weten? Surf maar eens naar de websites van de studentenverenigingen in Velp: Arboricultura en Quercus, en Arnhem-breed: CREAS, sv Muze, Ichtus en Betula Pubescens.
Of verdiep je in een van de studieverenigingen:

  • LaarX, de studievereniging van de opleiding Bos- en Natuurbeheer voor enthousiaste studenten met eigen ideeën en initiatief
  • Terra Partum, de gezamenlijke studievereniging van de opleidingen Tuin- en Landschapsinrichting en Management van de Leefomgeving
  • Ambrosia, de studievereniging met een internationale focus, voor studenten van alle opleidingen