Studeren in Velp

Dynamische omgeving

Als je houdt van een groene omgeving, sporten, uitgaan en andere studenten ontmoeten, dan zit je goed in Velp. Van Hall Larenstein biedt je hier een locatie op een prachtig landgoed, waar je vanuit je studie veel in praktijk gaat brengen. Arnhem, dat tegen Velp aanligt, biedt een bruisend uitgaansleven op de Korenmarkt, hét uitgaanscentrum van de stad. Hier vind je ook de sociëteiten van de studentenverenigingen. Met verschillende hogescholen is Arnhem een dynamische stad met veel leuke initiatieven. Hier verveel je je nooit!

Studie- en studentenverenigingen

Natuurlijk kun je helemaal op jezelf je nieuwe leven als student inrichten. Maar je kunt er ook voor kiezen om lid te worden van een studentenvereniging en zo je studietijd optimaal te beleven. Beide mogelijkheden zijn even prima, maar het is wél fijn om te kunnen kiezen. En dat kan! In Velp zijn maar liefst vijf studentenverenigingen actief. Kortom, wat je ook kiest, niets staat je bruisende studententijd in de weg!  

Wil je meer weten? Surf maar eens naar de websites van de studentenverenigingen in Velp: Arboricultura, QuercusIchtus (Arnhem breed) en Betula Pubescens (Arnhem breed).
Daarnaast zijn er studieverenigingen:

  • LaarX, de studievereniging van de opleiding Bos- en Natuurbeheer voor enthousiaste studenten met eigen ideeën en initiatief
  • Terra Partum, de gezamenlijke studievereniging van de opleidingen Tuin- en Landschapsinrichting en Management van de Leefomgeving