Studeren in Leeuwarden

Uitstekend studieklimaat

Kies je voor een opleiding in Leeuwarden? Dan kies je voor een stad met twee hogescholen en een uitstekend studieklimaat. In het gebouw van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) ontbreekt het je aan niets: een grote mediatheek, laboratoria, technologiehallen, kassen op het dak en een Grand Café, waar je in een informele sfeer even kunt bijpraten met je medestudenten.

De hogeschool ligt ongeveer 10 minuten lopen van station Leeuwarden. Vanaf dit Centraal Station ben je ook direct in het bruisende centrum van Leeuwarden. Helemaal los na een drukke studieweek in een van de discotheken, lekker uit eten in de vele goede restaurants, cultuur snuiven in de musea, een theatervoorstelling bezoeken: het kan allemaal in de hoofdstad van Friesland!

Studie- en studentenverenigingen

Je studietijd op een plezierige wijze volmaken? Dat kan. Leeuwarden kent een zeer rijk studentenleven. HVHL heeft een eigen zeer actieve studentenvereniging genaamd Osiris. Daarnaast zijn er in de stad Leeuwarden een aantal algemene studentenverenigingen, o.a. Wolwêze en Dionysus.  

Verder zijn er nog een aantal studieverenigingen. Zij organiseren namens de opleidingen allerlei activiteiten.
Deze studieverenigingen zijn:

  • Animoso, de studievereniging voor de opleiding Diermanagement
  • Medusa, de studievereniging voor de opleiding  Kust- en Zeemanagement
  • Mercator, de studievereniging voor de opleiding  Management van de Leefomgeving
  • Hallieu, de  studievereniging voor de opleiding Milieukunde
  • Reholitas, de  studievereniging voor de opleiding Voedingsmiddelentechnologie
  • Agri-Ceres, de studievereniging voor de opleidingen Bedrijfskunde en Agribusiness, Dier- en Veehouderij, ad Melkveehouderij en Tuinbouw- en Akkerbouw
  • SV Lucentis, de studievereniging voor de opleiding Life Sciences and Technology 

De studentenvereniging en de studieverenigingen staan garant voor heel veel gezelligheid, plezier maar vooral ook diepgang van je studie. In de studieverenigingen werken studenten aan hun netwerk in werkvelden en bedrijven, zij ondersteunen elkaar bij de studie, organiseren lezingen en (soms buitenlandse) excursies. Mede dankzij de studievereniging voel je je snel op je plek bij jouw opleiding.

De hogeschool ondersteunt studieverenigingen actief. HVHL onderscheidt zich van andere hogescholen met voor bijna bij elke opleiding een studievereniging.

Leeuwarden Student City

Leeuwarden is met twee hogescholen en een aantal universitaire vestigingen een échte studiestad. In totaal studeren in Leeuwarden zo'n 28.000 studenten. Ruim een derde hiervan woont in Leeuwarden op kamers. Leeuwarden staat al jaren in de top 3 van beste hbo/steden van Nederland op het gebied van huisvesting, uitgaan en sportvoorzieningen. Nog niet zo lang geleden is Leeuwarden zelfs tot dé studiestad van Nederland gekozen.

Er bestaat een speciale samenwerking met andere hogescholen en de gemeente die zorgt voor een heel aantal studiezaken, die voor jou van belang zijn. Van huisvesting tot een voordelige sportpas, en van evenementen tot nuttige tips en leuke tests. Je vindt het allemaal op een speciale website, www.leeuwardenstudentcity.nl.

Kortom, Leeuwarden is jouw studiestad!