Toelating

Meld je aan via Studielink Klik hier!

Toelatingseisen

Havo: NT; NG; EM 
Vwo: NT; NG; EM; CM
Mbo: niveau 4 is toelaatbaar. Voor een goede kans op succes raden wij je het volgende aan:

  • Nederlands, Engels
  • wiskunde A of B en scheikunde op havo-eindexamenniveau bijvoorbeeld door het volgen van een voorbereidingscursus wiskunde en scheikunde bij Van Hall Larenstein
  • één of meer doorstroomkeuzedelen te volgen

Aanmelden voor de Wiskunde-Scheikunde cursus in Velp kan hier. Aanmelden voor de Scheikunde cursus in Leeuwarden kan hier

Voldoe je niet (volledig) aan bovenstaande eisen of adviezen, lees dan hieronder de betreffende aanvullende informatie:

Aanvullende informatie voor mbo'ers

Wil jij je alvast voorbereiden op de eventueel aanbevolen vakken, zodat je met je hbo-opleiding goed van start kunt gaan? Kijk dan op www.mbohbonoordnederland.nl, daar vind je meer informatie onder 'Voorbereiding op het hbo'.

Ouder dan 21 en niet de juiste vooropleiding?

Mocht je niet over de juiste vooropleiding beschikken en ben je 21 jaar of ouder dan kun je eventueel aan de opleiding beginnen via de 21+ regeling. Je dient dan aan te tonen dat je over het vereiste hbo-instroom niveau beschikt. Door middel van toelatingstoetsen wordt getoetst of je hieraan voldoet. Het gaat hierbij om de toetsen: Nederlands en Engels. Je dient op het moment van het maken van de toelatingstoetsen 21 jaar of ouder te zijn en de toetsen dienen voor 1 september te zijn afgerond. Daarnaast dient er een intakegesprek met de opleiding plaats te vinden.

Vragen?

Neem voor meer informatie over toelating, toelatingstoetsen of alternatieven contact op met het Student Service Centre via 058 284 6232 of [email protected].