Dit is Hogeschool Van Hall Larenstein

Zeg je duurzaam, dan zeg je Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Als university of applied sciences biedt HVHL onderwijs verzorgd door gedreven experts. Dit doen we op twee locaties: Leeuwarden en Velp. Ook is er aandacht voor toegepast onderzoek bij verschillende lectoraten. Zo leiden we studenten op tot professionals die onmisbaar zijn voor de wereld van morgen.

Studeren bij HVHL

Studeren bij Hogeschool Van Hall Larenstein betekent studeren bij de duurzaamste hbo van Nederland. Hier kies je voor een onderwijsvisie die zich richt op de futureproof wereld die jij wilt bouwen. Voor een studie met impact. Voor een topopleiding. Voor leren door te doen. Voor Velp of Leeuwarden. En voor veel sfeer en gezelligheid.

Ontdek er alles over

Groeien als experts in transitie

Hoe we inzetten op een toekomstbestendige wereld, lees je in het instellingsplan 'Groeien als experts in transitie'. Van 2022 tot 2025 geeft HVHL richting aan het onderwijs en onderzoek aan de hand van dit document. Dit creƫren we samen met inbreng van partners, studenten, alumni en HVHL-collega's. Deze samengevoegde ambities dienen als basis voor beleidsplannen en jaarlijkse evaluaties.

Een toekomstbestendige wereld vraagt om veranderingen. Deze zijn terug te brengen naar vier transities. Aan deze transities leveren wij - samen met het werkveld en de overheid - een belangrijke bijdrage. Een opdracht die HVHL maar al te graag uitvoert.

Vier transities

  • Klimaatverandering vereist grote aanpassingen: een transitie naar adaptatie (aanpassing) en mitigatie (tegengaan van verdere verandering);
  • Duurzame landbouw en voedsel: een stap naar een duurzame keten;
  • Goed leven met het water: een verandering naar duurzaam waterbeheer; 
  • Biodiversiteit en (dieren)welzijn in landelijke en stedelijke gebieden: de overgang naar een duurzame leefomgeving.

 

Lees het volledige instellingsplan Instellingsplan 2022-2025