Studeren bij Hogeschool Van Hall Larenstein

Bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) kies je voor de wereld die jij wilt bouwen. Voor jouw droom, voor jouw passie. Met jouw ideeën maak je onze wereld beter en mooier. En bij de duurzaamste hogeschool van Nederland volg je de opleiding die jou daarvoor de juiste skills geeft.

Waarom HVHL?

  • Sfeervol. Je voelt je snel thuis. Interessante nieuwe mensen verzekerd.
  • Leren door te doen. Je duikt direct de praktijk in. Onderzoek doe je met moderne faciliteiten.
  • Opleidingen met impact. Jouw specifieke kennis maakt je enorm gewild bij werkgevers.
  • Futureproof. Tijdens en na je studie werk je aan een wereld die klaar is voor de toekomst.

Ontdek Velp

Als je kiest voor HVHL, dan kies je ook voor Velp of Leeuwarden. Onze hogeschool in Velp (naast Arnhem) ligt op Landgoed Larenstein. In deze gigantische praktijkruimte - van wel 40 voetbalvelden groot - tref je de helft van de inheemse plantensoorten. Je kunt er water-, land- en bodemonderzoek doen. Of tussen de colleges door gewoon even relaxen met je medestudenten. Ook binnen gebeurt van alles: in bijvoorbeeld de uitgebreide mediatheek, meerdere laboratoria en het eigen café.

En wil je stoom afblazen als je studie-uren erop zitten? Arnhem is een bruisende stad met meer dan genoeg winkels, cafeetjes, restaurants, musea en theaters. Ook de sociëteiten van de studentenverenigingen tref je in de hoofdstad van Gelderland.

Maak kennis met hbo Velp (en Arnhem)

Ontdek Leeuwarden

Naar locatie Leeuwarden wandel je vanaf Centraal Station in 10 minuten. Het gebouw is onlangs verbouwd en daardoor ontbreekt het aan niets. Je vindt er een grote mediatheek, laboratoria, technologiehallen, een dierenverblijf, kassen op het dak (ja, echt!) en een grand café.

Omdat de hogeschool zo centraal ligt, ben je ook snel in het gezellige centrum van Leeuwarden. Hier kun je ontspannen na een drukke studiedag of -week. Want de hoofdstad van Friesland kent een rijk studentenleven. Natuurlijk dankzij de studie- en studentenverenigingen, maar ook door de discotheken, restaurants, musea, theaters en sportvoorzieningen.

Maak kennis met hbo Leeuwarden

Jouw opleiding, jouw keuze

Gaaf. Spannend. Want jij staat op het punt om jouw futureproof wereld te bouwen. Met de hbo-opleiding die bij jou past. In Leeuwarden of Velp. Waarvan negen topopleidingen in de Keuzegids hbo 2023 en 2024 staan. Welke richting heeft jouw voorkeur?

Bekijk alle richtingen en opleidingen

Voordat je kiest, is het natuurlijk heel waardevol om studenten en docenten te spreken over een opleiding. En om de sfeer van de hogeschool op te snuiven. Dat kan tijdens een open dag, open avond of meeloopdag.

Krijg hulp bij jouw studiekeuze

Magazine studeren&zo

Benieuwd wat Hogeschool Van Hall Larenstein nog meer te bieden heeft, naast de leukste hbo-opleidingen? Blader door ons magazine studeren&zo:

 

Wist je dat …

  • je bij HVHL kunt kiezen uit 29 unieke opleidingen (waarvan 17 bachelors, 7 associate degrees en 5 masters)?
  • er ruim 4.700 studenten bij ons studeren, met 69 nationaliteiten (van wie 52% vrouw is, en 48% man)?
  • we stageplekken hebben in 71 landen?
  • HVHL de duurzaamste hogeschool van Nederland is (al 6 keer volgens SustainaBul)?
  • studenten behoorlijk tevreden zijn over ons (in de Nationale Studenten Enquête scoren we - op een schaal van 1 tot 5 - een 3,83)?