Informatie voor ouders

Tijd voor keuzes

Uw zoon of dochter denkt na over haar of zijn toekomst en gaat een opleiding kiezen. Omdat een studiekeuze veel oriëntatie en afwegingen kent, is uw ondersteuning belangrijk.

(Online) open dag

Natuurlijk is de keuze van een opleiding de eigen beslissing van uw zoon of dochter, maar uw betrokkenheid wordt natuurlijk gewaardeerd. Steeds meer scholieren en studenten vragen hun ouder(s) met hen mee te gaan en/of mee te kijken naar een (Online) open dag. Wij stellen de belangstelling voor Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) zeer op prijs. U bent van harte welkom. 

Proefstuderen

Heeft uw zoon of dochter meer zicht op een keuze van de opleiding, dan is het een goed idee als hij of zij zich aanmeldt voor een meeloopdag. Zo'n dagje (online) 'proefstuderen' is heel waardevol. Kijk welke meeloopdagen gepland zijn.

Carrièreperspectief en doorstromen

Ook al zijn veel aankomende studenten nog niet bezig met de kansen op de arbeidsmarkt na hun opleiding, toch is het voor ouders vaak belangrijk te weten welke banen en beroepen tot de mogelijkheden behoren na het afronden van een opleiding bij HVHL. Op de pagina's over de studie die uw zoon of dochter wil gaan volgen, vindt u onder het kopje 'banen' meer informatie over mogelijke beroepen. Met een hbo-diploma van HVHL op zak ligt de weg open naar het wetenschappelijk onderwijs, zoals verschillende masters aan Nederlandse en buitenlandse universiteiten. De mogelijkheden om door te stromen verschillen per opleiding.