Informatie voor docenten en decanen

Goede voorlichting = juiste studiekeuze

Samen met docenten, decanen en studievoorlichters zorgen we dat leerlingen van middelbare scholen de juiste keuze maken voor een opleiding die bij hen past. Er zijn diverse activiteiten die Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) aanbiedt om de leerlingen die ene juiste keuze te maken. Denk aan begeleiding tijdens de lessen bij het maken van een profielwerkstuk, het geven van een gastles tijdens de lessen biologie, natuurkunde of aardrijkskunde, het plannen van een rondleiding op de HVHL-locatie of het volgen van een proefcollege met een kijkje in het lab of tuin (afhankelijk van de opleiding). 
Het kost niets. Alleen investering in tijd en aandacht. En dat levert zo veel op.

Samen sterk

Zo zijn we samen sterker met als doel de leerlingen te begeleiden naar de juiste studiekeuze. Benader ons voor een afspraak of om te sparren en te vragen naar de behoefte en wensen op school. Dat online of fysiek. Stuur een e-mail naar [email protected]. Dan neemt Anita van Mierlo contact op. Op een prettige kennismaking! 

De mogelijkheden op een rij

  • open dagen (online en/of fysiek)
  • meeloopdagen (proefcolleges volgen)
  • proefstuderen (1-op1 met een student)
  • rondleidingen (elke woensdag en vrijdag van 15.30 tot 16.30 uur in Velp en/of Leeuwarden)
  • verzorgen van gastlessen (tijdens de lessen biologie, natuurkunde of aardrijkskunde)
  • informatie over toelating (per opleiding net even anders)
  • hulp bij profielwerkstukken (in te passen tijdens een bestaande les op school)

Meer informatie voor decanen en docenten

Neem ook eens een kijkje op de speciale webpagina voor decanen en docenten met betrekking tot studievoorlichting. Op deze webpagina is alle actuele informatie bij elkaar gezet. De informatie wordt regelmatig aangevuld. Zo kun je de leerlingen altijd goed en volledig informeren.