Informatie voor docenten en decanen

Goede voorlichting = juiste studiekeuze

Samen met docenten, decanen en studievoorlichters zorgen we dat leerlingen van middelbare scholen de juiste keuze maken voor een opleiding die bij hen past. Er zijn diverse activiteiten die Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) aanbiedt om de leerlingen die ene juiste keuze te maken. Denk aan begeleiding tijdens de lessen bij het maken van een profielwerkstuk, het geven van een gastles tijdens de lessen biologie, natuurkunde of aardrijkskunde, het plannen van een rondleiding op de HVHL-locatie of het volgen van een proefcollege met een kijkje in het lab of tuin (afhankelijk van de opleiding). Het kost niets. Alleen investering in tijd en aandacht. En dat levert zo veel op.

Save the dates 2023-2024 

Voor een overzicht van activiteiten kun je de poster 'HVHL jaarkalender 2023-2024 voor decanen' hieronder downloaden. Kom je ook langs?

HVHL jaarkalender 2023-2024 voor decanen Download(pdf - 1,4MB)

Welke activiteiten voor decanen en scholen zijn er te volgen?

  • open dagen (online en/of fysiek);
  • meeloopdagen (proefcolleges volgen);
  • proefstuderen (1-op1 met een student);
  • verzorgen van gastlessen (tijdens de lessen biologie, natuurkunde of aardrijkskunde);
  • informatie over toelating (per opleiding net even anders);
  • hulp bij profielwerkstukken (in te passen tijdens een bestaande les op school).

Meer informatie voor decanen en docenten

Neem ook eens een kijkje op de speciale webpagina voor decanen en docenten met betrekking tot studievoorlichting. Op deze webpagina is alle actuele informatie bij elkaar gezet. De informatie wordt regelmatig aangevuld. Zo kun je de leerlingen altijd goed en volledig informeren. 

Zullen we persoonlijk kennismaken?

Samen zijn we sterker met als gezamenlijk doel de leerlingen te begeleiden naar de juiste studiekeuze. Benader ons voor een afspraak of om te sparren en te vragen naar de behoefte en wensen op school. Dat online of fysiek. Stuur een e-mail naar [email protected]. Dan neemt een collega contact met je op. We kijken er naar uit om kennis te maken!