Van mbo naar hbo

Ongeveer 40% van alle mbo-4 studenten gaat na het behalen van het mbo-diploma doorstuderen. Iedereen heeft daar zijn eigen redenen voor. Wat is jouw reden? Wat heeft een hbo-opleiding jou te bieden?

Je wilt je kansen op de arbeidsmarkt vergroten

Met een mbo-diploma kun je van start op de arbeidsmarkt. Door  een hbo-opleiding doen, kun je je mogelijkheden op de arbeidsmarkt vergroten. Je leert dan naast de praktische vaardigheden ook de theorie van een vakgebied kennen. De banen die je na het hbo kunt doen, zijn andere dan die je na je mbo kunt doen. En met een baan op hbo-niveau kun je uiteindelijk meer gaan verdienen.

Je wint aan theoretische kennis en onderzoeksvaardigheden

Als je meer kennis en ervaring wilt opdoen in jouw vakgebied, dan is het hbo de juiste plek voor je. Je kiest dan een opleiding die aansluit op je mbo-opleiding en gaat verder de diepte in. Je leert meer achtergronden en theorieƫn kennen en past deze toe in projecten en op stages.

Je kunt doorstromen naar een master van het hbo of van de universiteit

Een bachelordiploma geeft je toegang tot een master-opleiding. Dus ben je na het mbo en het hbo nog steeds niet uitgeleerd en wil je nog meer theoretische kennis opdoen, dan zijn er nog voldoende mogelijkheden.

Taste Your Future

Het online event voor mbo-4 studenten die interesse hebben in een hbo-opleiding.
Kom meer te weten over de studievaardigheden.


Naast de keuze voor je opleiding, vraagt studeren op het hbo een aantal basisvaardgheden die je nodig hebt om het studeren bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) makkelijker te maken. Als je overweegt om verder te studeren op hbo-niveau, dan ben je welkom bij HVHL. 

HVHL organiseert in samenwerking met een aantal mbo-scholen Taste Your Future. Een online event over studievaardigheden en praktische weetjes die je nodig hebt op het hbo te gaan studeren. Een programma dat je als mbo-4 student niet mag missen. 

Klik hier voor meer informatie over Taste Your Future 2022!
 

Trefwoorden: