Opleiding: Bachelor
Locatie: Velp (bij Arnhem),  Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Management van de Leefomgeving (bachelor voltijd)

Kom naar de open avond! Aanmelden

Samen werken aan een betere leefomgeving

Vind jij het leuk om verschillende mensen bij elkaar te brengen en weet jij creatieve oplossingen te bedenken? Wil jij meewerken aan nieuwe kansen  in het landelijk gebied? Of wil je juist aan de slag met innovatieve oplossingen in de stad van de toekomst? Door slimme innovaties toe te passen en haalbare en betaalbare oplossingen te bedenken, zorg jij straks samen met anderen voor een duurzamere en beter leefbare omgeving. Bekijk de verschillende mogelijkheden bij de opleiding Management van de Leefomgeving.

Brochure aanvragen? Klik hier!

Creatieve oplossingen

Nederland is een dichtbevolkt land waar ieder gebied een bestemming heeft. Onze ruimte heeft veel verschillende gebruikers en eigenaars. En er verandert veel in Nederland: het aantal mensen dat in de stad woont zal de komende jaren sterk toenemen, terwijl het platteland leegloopt. Daarnaast heeft ook klimaatverandering een grote impact op de leefomgeving. Gelukkig barsten veel gemeenten van de duurzame ambities en werken steeds meer bedrijven en bewoners aan een duurzame groene toekomst. In de opleiding Management van de Leefomgeving leer je alles wat je nodig hebt om gebieden te ontwikkelen en steden in te richten.

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven
Studenten met docent in overleg

Leeuwarden of Velp?

Je kunt de opleiding Management van de Leefomgeving volgen in Leeuwarden (Topopleiding Keuzegids 2024) of in Velp. In Leeuwarden wordt de major Toegepaste Aardrijkskunde gegeven waar je je verdiept in gebiedsontwikkeling in de stad en op het platteland en waar je leert hoe je de relatie tussen deze gebieden kunt versterken. Je basis daarbij is het landschap met zijn geschiedenis en functies.

In de major Smart City Development die wordt aangeboden in Velp ligt de focus op het stedelijke gebied. Je leert over slimme en duurzame ontwikkelingen en het beheer van steden, zodat inwoners met meer plezier in hun - groenere - stad kunnen wonen. Op beide locaties kom je ook een stukje biologie tegen.

Schrijf je in via Studielink Klik hier!