Opleiding: Bachelor
Locatie: Velp (bij Arnhem),  Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Management van de Leefomgeving (Bachelor voltijd)

Samen werken aan een betere leefomgeving

De groene stad heeft de toekomst. Het aantal mensen dat in de stad woont zal de komende jaren sterk toenemen. Bovendien zal de klimaatverandering een groot effect hebben op de stad. Steden moeten daarom steeds slimmer worden ingericht en beheerd, om ze voor de inwoners leefbaar te houden. Steeds meer gemeenten barsten van de duurzame ambities en steeds meer bedrijven, ontwerpers, bewoners en ondernemers werken op hun eigen manier aan een duurzame groene stad. Daar kun jij een bijdrage aan leveren. Trouwens niet alleen in de stad, maar ook op de overgang van stad naar (platte)land en in het landelijk gebied.

Creatieve oplossingen

Ben jij goed in het bij elkaar brengen van verschillende mensen en weet jij creatieve oplossingen te bedenken? Wil je aan de slag met de inrichting van steden en het landelijk gebied en wil je meewerken aan regionale ontwikkeling en een toekomstgerichte stad? Door slimme innovaties toe te passen en haalbare en betaalbare oplossingen te bedenken, zorg jij straks samen met anderen voor een meer duurzame en beter leefbare (stedelijke) omgeving. Management van de Leefomgeving leert je daarvoor anders te denken. Bekijk de mogelijkheden bij de opleiding Management van de Leefomgeving!

Leeuwarden of Velp?

Je kunt de opleiding Management van de Leefomgeving volgen in Leeuwarden of in Velp. In Leeuwarden ligt de focus op het maken van plannen voor het landelijk gebied. Je kunt je verdiepen in het werkveld van Toegepaste Aardrijkskunde. In Velp ligt de focus meer op de stedelijke omgeving. Je kunt je  verdiepen in het werkveld van Smart City Development.

Schrijf je in via Studielink Klik hier!
Brochure aanvragen? Klik hier!