Loopbaankansen

Afgestudeerde land- en watermanagers gevraagd!

Er is een enorme behoefte aan afgestudeerden in Land- en Watermanagement. Klimaatverandering zorgt voor veel extra werk in de sector. Of je nu kiest voor een adviesbureau, de overheid of de aannemerij, mensen met jouw kennis en manier van aanpakken zijn hard nodig. Aan wat voor soort banen moet je dan denken?

Kies je voor een adviesbureau, dan kun je projectleider worden of in een specialistische functie terecht komen, bijvoorbeeld als adviseur klimaatadaptatie of adviseur geotechniek. Je bureau wordt ingehuurd voor grote en kleine projecten, variërend van dijkversterkingen tot klimaatbestendige inrichting van straten en wijken.

Veel afgestudeerden vinden een mooie baan bij de overheid, bij waterschappen, gemeenten, provincies of Rijkswaterstaat. Deze organisaties zijn verantwoordelijk voor een veilige en aantrekkelijke leefomgeving. Hier kun je bijvoorbeeld aan de slag als watermanager, specialist waterkeringen, omgevingsmanager of adviseur stedelijk water en klimaat.

Wie afgestudeerd is in de richting Grond-, Weg- en Waterbouw gaat vaak werken bij een grote aannemer. Hier houd je je bezig met bijvoorbeeld de realisatie van dijkversterkingen, de aanleg van wegen en het bouwrijp maken van terreinen, met steeds meer aandacht voor slimme, klimaatrobuuste en duurzame oplossingen.

Masters

Wil je met je hbo-diploma op zak toch nog verder studeren? Dan zijn er allerlei masters waar je terecht kunt. Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) biedt zelf ook diverse masteropleidingen aan, waaronder de Engelstalige master River Delta Development. Een unieke joint degree met de HZ University of Applied Sciences en Rotterdam University of Applied Sciences. Door de ‘water-expertise’ van deze drie hogescholen te bundelen word je opgeleid tot een veelzijdige deltaprofessional!