Loopbaankansen

Jouw rugzak is na je studie Land- en Watermanagement bijzonder goed gevuld. Je hebt een boel kennis, skills en praktijkervaring opgedaan. Je kunt uitstekend zelfstandig werken, maar ook in projectgroepen. En je weet natuurlijk alles over duurzaam land- en watergebruik. Waanzinnig waardevol voor werkgevers die handige watermanagers of grond-, weg- en waterbouwers zoeken. En dat zijn er meer dan genoeg.

Studenten maken aantekeningen op land

Wat kun je worden?

Zowel het bedrijfsleven als overheid en onderzoek staan te springen om jouw expertise. Wat vind je bijvoorbeeld van een advies- of een ingenieursbureau? Van een aannemer of projectontwikkelaar? Van een waterschap of gemeente? Of van een onderzoeksinstituut? Laat je inspireren door vier jobkansen:

Adviseur Water & Klimaat bij een adviesbureau

Ben je adviseur Water & Klimaat bij een adviesbureau? Dan ga je aan de slag voor heel verschillende opdrachtgevers. Denk aan: aannemers, vastgoedbedrijven, waterschappen, gemeenten en provincies. Je geeft adviezen over bemaling, maakt waterhuishoudkundige plannen, denkt mee over de inrichting van een gebied, monitort grondwater en doet onderzoek naar waterbeheer.

Calculator en werkvoorbereider bij een aannemer

In deze baan ben jij de spin in het web bij een bouwproject. Je bereidt het project van a tot z voor, zodat de uitvoering ervan straks op rolletjes loopt. Uit jouw hand komt daarom een nauwkeurige budgettering. En je organiseert alle materialen, de planning en het personeel, die nodig zijn om de klus te klaren.

Hydroloog bij een waterschap

Als hydroloog bij een waterschap hou je de kwaliteit en de kwantiteit van het water voortdurend in de gaten. Jij hebt de monitoring en analyses ervan onder je hoede, gebruikt modellen voor voorspellingen, adviseert over duurzaam waterbeheer en helpt om overstromingen te voorkomen. Daarvoor werk je nauw samen met de andere professionals die actief zijn in het waterschapsgebied.

Projectleider bij een gemeente

Bij een gemeente kun je bijvoorbeeld als projectleider aan de bak. Je werkt dan aan allerlei gemeentelijke initiatieven, die variëren van ruimtelijke opgaves en beleidsplannen tot projecten over infrastructuur en beheer. Het is jouw verantwoordelijkheid om het project supersuccesvol te coördineren, teams aan te sturen en budgetten te beheren.

Kom naar de open dag Meld je aan

Doorstuderen?

Heb je je bachelor binnen? Dan kun je natuurlijk direct een werkend bestaan opstarten. Of je kiest ervoor om door te stromen naar een master op het hbo of bij de universiteit. Zoals:

Meld je aan via Studielink Klik hier