Aanmelden en inschrijven

Hoe schrijf ik me in voor een opleiding bij Van Hall Larenstein?

Je hebt jezelf georiënteerd op studies die bij je passen en denkt erover om een opleiding bij Van Hall Larenstein te gaan volgen. Dat doet ons plezier en we heten je van harte welkom.
Meld je vóór 1 mei aan via Studielink en zorg dat alles, inclusief betaling van collegegeld, vóór 1 september rond is. Tussen 1 mei en 1 september is het ook nog mogelijk om je voor een studie aan te melden, maar zou je op basis van je motivatie (studiekeuzecheck) kunnen worden afgewezen. In de praktijk komt dit echter zelden voor.

Stap 1: aanmelden via Studielink

Officieel aanmelden, de eerste stap, gebeurt via Studielink. Dat is best een ingewikkeld proces, maar we willen je daar natuurlijk graag bij helpen. Bij het aanmelden in Studielink heb je nodig:

  • je DigiD
  • je paspoort of ID kaart
  • je telefoonnummer
  • je e-mailadres
  • informatie over je vooropleiding(en). In de meeste gevallen worden diploma's van de vooropleiding centraal geverifieerd door DUO. Dit geldt niet standaard voor alle diploma's. Mocht jouw diploma niet centraal geverifieerd worden, dan dien je zelf een kopie van je diploma en cijferlijst aan te leveren.

Stap 2: je verzoek tot inschrijving afronden

Nadat je via Studielink een verzoek tot inschrijving hebt gedaan, krijg je een ontvangstbevestiging van het Student Service Centre. Wij zullen beoordelen of je toelaatbaar bent en jou informeren over wat er nog moet gebeuren om je inschrijfverzoek af te ronden.

Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact op met ons Student Service Centre. We helpen je en eventueel je ouder(s) graag verder. Je kunt mailen naar inschrijvingen@hvhl.nl. Bellen kan natuurlijk ook naar 058-284 6232. 

Folder inschrijven bij Van Hall Larenstein Download(pdf - 702kB)