Opleiding: Bachelor
Locatie: Velp (bij Arnhem)
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Deeltijd

Land- en Watermanagement (bachelor deeltijd)

Bezoek een
online studiekeuze event!
Informatie en aanmelden

Nederland leeft met water

Nederland en water... een combinatie die al eeuwenlang zowel 'gevecht' als 'succes' betekent. We hebben wereldwijd een enorme reputatie in onze  omgang met water, en terecht! Maar de tijd staat niet stil. Door de klimaatverandering wordt het gevecht harder maar ook uitdagender, en wordt creativiteit gevraagd. 

Nog hogere dijken bouwen is niet genoeg, water moet de ruimte krijgen. Hoe combineren we dat met recreatie en natuur? Op andere plekken moeten we juist ten behoeve van de natuur de verdroging tegengaan, maar dan wel zonder de landbouw buiten spel te zetten. En hoe zorgen we voor voldoende goed drinkwater - overal ter wereld? Hoe kunnen we water inzetten als duurzame energiebron?

Specialiseren

Binnen de deeltijdopleiding Land- en Watermanagement in Velp kun je je specialiseren in 'Inrichting en waterbeheer' en 'Grond-, weg-, en waterbouw'. In beide specialisaties ga je aan de slag met een diversiteit aan kleinschalige en grootschalige projecten. Uiteraard staat de realisatie van werken centraal in de studie, maar naast bouwtechniek komen ook de nodige aspecten van planvorming en waterbeheer aan de orde.

Hoog aangeschreven

De opleiding Land- en Watermanagement staat hoog aangeschreven. Dit omdat Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) de ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer op de voet volgt. Door onze nauwe contacten met het werkveld weten we de laatste ontwikkelingen uit de eerste hand. En dit is terug te zien in onze opleidingen.

Schrijf je in via Studielink Klik hier!
Brochure aanvragen? Klik hier!

Let op: vraag je een brochure per post aan? Deze is van startjaar 2021-2022. De brochure voor startjaar 2022-2023 zijn nog in druk en is naar verwachting medio oktober beschikbaar.