Opleiding: Bachelor
Locatie: Velp (bij Arnhem)
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Bos- en Natuurbeheer (bachelor voltijd)

Kom naar de open dag! Informatie en aanmelden

Meer dan bescherming alleen

Natuur is het waard beschermd te worden. Bos- en natuurgebieden bieden plaats aan tal van waardevolle planten en dieren, van het natuurgebied bij jou in de buurt tot aan de tropische regenwouden. Daarnaast vervult natuur nog veel meer functies, zoals houtproductie, en heeft natuur gezondheidsvoordelen voor de mens.

Beleven, beschermen en duurzaam benutten

Belangrijk is dan om te weten hoe je de natuur het best beschermt en benut. Hoe maak je het mogelijk om beheer van natuur en landschap duurzaam te bekostigen? Hoe bescherm je de zeldzame flora en fauna van het tropisch regenwoud terwijl ook de lokale bevolking genoeg inkomsten houdt? Wat kun je in Nederland doen om de achteruitgang van soorten te stoppen? Hoe gebruik je de schaarse buitenruimte optimaal, welke functies kunnen gecombineerd worden? Hoe krijg je mensen de natuur in zodat de zorgkosten dalen? Dat zijn vragen voor een bos- en natuurbeheerder. Bij de opleiding Bos- en Natuurbeheer leer je over beleven, beschermen en benutten van natuur op een duurzame manier. 

Wie ben jij?

Heb jij je altijd al betrokken gevoeld bij de natuur en heb je een onderzoekende houding? Wil je werken aan een duurzame toekomst waarin bos en natuur een belangrijke plek hebben? Vond je op de middelbare school de lessen biologie en aardrijkskunde erg interessant en zou je daarmee verder willen? Dan is de opleiding Bos- en Natuurbeheer wat voor jou. Met de mogelijkheid om te specialiseren in één van de zes richtingen zit er altijd wat voor je bij.

Kom kijken en doe mee

Wil je weten hoe het is om Bos- en Natuurbeheer te studeren? Kom dan langs in Velp en bezoek de open dag van Hogeschool Van Hall Larenstein. Proef zelf de sfeer!

Meeloopdag of online proefcollege?

Als je naar Velp komt voor een meeloopdag, ben je zelf een dagje student. Je ontmoet de huidige studenten en docenten. Stel ze al je vragen!

Wil je eerst eens vanaf huis meekijken in een online les? Volg dan een online proefcollege en chat met docenten en studenten. In korte tijd ben je een stuk wijzer. Schrijf je hier in voor meeloopdagen en proefcolleges.

Schrijf je in via Studielink Klik hier!
Brochure aanvragen? Klik hier!