Studenten vertellen

Verhalen van studenten Bos- en Natuurbeheer

Studenten en afgestudeerden vertellen over hun ervaringen met de opleiding Bos- en Natuurbeheer:

“In ons brede werkveld vind je vanzelf wat bij je past”

Frank Schoenmaker is student Bos- en Natuurbeheer bij Van Hall Larenstein. Vroeger wilde hij het liefst de hele wereld redden, maar dat was natuurlijk een lastig verhaal.
“Ik koos ervoor om me te richten op de natuur. Tastbaar en onbereikbaar tegelijk: van de vlinders en de bijen in je achtertuin tot aan het stampende gebulder van wildebeesten in Tanzania."
Lees hier zijn verhaal.

"Werken met mensen die een speciale behoefte hebben"

Nathalie Bromberg studeert Bos- en Natuurbeheer en specialiseert zich in het werkveld Mens en Natuur. Op dit moment is zij voor haar stage in Engeland en houdt zich bezig met het opzetten van een natuureducatieprogramma voor onderpresterende jongeren.
Lees hier haar verhaal.

"Onderzoek rondom foerageergedrag van scholeksters op Texel"

Ernstjan Penninkhof studeerde Bos- en Natuurbeheer bij Van Hall Larenstein en deed zijn afstudeeronderzoek op Texel. Hij werkte er aan het verbeteren van het WEBTICS-model, waarmee de effecten van veranderingen in de Waddenzee kunnen worden voorspeld.
Lees hier zijn verhaal.

"Onderzoeksproject in Borneo"

Nils Beaujon, Sake Alkema en Alwin de Winter zijn vierdejaarstudenten Bos- en Natuurbeheer en specialiseren zich in 'Tropical Forestry'. In Sabah, op het Maleisische Borneo, doen zij onderzoek voor hun scriptie.
Lees hier hun verhaal.