Studenten vertellen

Verhalen van studenten Bos- en Natuurbeheer

Studenten en afgestudeerden vertellen over hun ervaringen met de opleiding Bos- en Natuurbeheer:

“Ik wil straks een baan in natuureducatie om zo veel mogelijk mensen in contact te brengen met de natuur.“

Danja Schepers ging haar broertje achterna en switchte naar Bos- en Natuurbeheer. Ze wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met de natuur. Lees hier haar verhaal.

“In ons brede werkveld vind je vanzelf wat bij je past”

Frank Schoenmaker is student Bos- en Natuurbeheer bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Vroeger wilde hij het liefst de hele wereld redden, maar dat was natuurlijk een lastig verhaal.
“Ik koos ervoor om me te richten op de natuur. Tastbaar en onbereikbaar tegelijk: van de vlinders en de bijen in je achtertuin tot aan het stampende gebulder van wildebeesten in Tanzania."
Lees hier zijn verhaal.

"Onderzoek rondom foerageergedrag van scholeksters op Texel"

Ernstjan Penninkhof studeerde Bos- en Natuurbeheer bij HVHL en deed zijn afstudeeronderzoek op Texel. Hij werkte er aan het verbeteren van het WEBTICS-model, waarmee de effecten van veranderingen in de Waddenzee kunnen worden voorspeld.
Lees hier zijn verhaal.

"Onderzoeksproject in Borneo"

Nils Beaujon, Sake Alkema en Alwin de Winter zijn vierdejaarstudenten Bos- en Natuurbeheer en specialiseren zich in 'Tropical Forestry'. In Sabah, op het Maleisische Borneo, doen zij onderzoek voor hun scriptie.
Lees hier hun verhaal.

"Perfecte combinatie tussen denken en doen"

Youri van Woerkom studeerde in 2019 af bij Bos- en Natuurbeheer en werkt nu als boomtechnisch adviseur bij het bedrijf waar hij zijn afstudeeropdracht deed.
Lees hier zijn verhaal.