Opleiding: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Deeltijd

Milieukunde (bachelor deeltijd)

Kom naar de open avond! Informatie en aanmelden

Duurzame ontwikkeling, evenwicht tussen mens en aarde!

Duurzame ontwikkeling, hernieuwbare energie, technologische innovaties, klimaatafspraken, millenniumdoelen, gezondheid, veiligheid... Allemaal hot items, en terecht! Want er is een spanningsveld tussen onze welvaartswensen en de draagkracht van de aarde. De wereldbevolking groeit, de biodiversiteit neemt af, het klimaat verandert en grondstoffen raken op. Kunnen we ervoor zorgen dat de aarde toekomstige generaties nog genoeg te bieden heeft?

Leefomgeving en wereld duurzamer maken

Met de deeltijd opleiding Milieukunde kun je hieraan bijdragen. Welke kant je ook opgaat binnen deze opleiding: je opleiding wordt gevarieerd en uitdagend, net zoals de baan die je al hebt of die je tijdens je opleiding probeert te vinden. Binnen en buiten aan het werk en, vaak samen met anderen, innovatieve oplossingen en plannen bedenken om de leefomgeving en de wereld een beetje duurzamer te maken. Ga jij ook je steentje bijdragen?

Werken en studeren

Heb jij al een ‘milieurelevante’ baan? Dan kun je je kennis verdiepen door werken en studeren effectief te combineren. Al in het eerste jaar breng je nieuw opgedane kennis in de praktijk. Heb je een andere functie en wil je de overstap maken naar milieukunde? Als je nog niet werkzaam bent in het milieuwerkveld is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Wij kunnen je daarin ondersteuning bieden via studieloopbaanbegeleiding en de carrièredag.

Brochure aanvragen? Klik hier!