Opleiding: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Deeltijd

Milieukunde (bachelor deeltijd)

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Wil jij een volgende stap zetten in je milieucarrière? Of wil je, vanuit een ander werkveld, starten aan jouw nieuwe carrière als milieukundige? Dan is Milieukunde in deeltijd echt iets voor jou! Met deze opleiding verdiep je je kennis door studeren en werken effectief te combineren. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden die je direct in je dagelijkse werk kan inzetten. Zo heb je na je studie niet alleen een diploma, maar ook al vier jaar relevante werkervaring!

Waarom Milieukunde voor jou?

Jij bent geïnteresseerd in ‘the bigger picture’ en wilt een bijdrage leveren aan een schone, gezonde en veilige leefomgeving. Daarom wil je van alles weten over het milieu en een duurzame wereld. Je deinst niet terug voor exacte vakken als wis-, schei- en natuurkunde en je kunt goed verbanden leggen. Jouw nieuwsgierigheid over hoe alles werkt en in elkaar steekt zorgt ervoor dat jij vol enthousiasme aan het werk gaat en je doelen bereikt. Jij ziet geen milieuproblemen, maar uitdagingen en mogelijkheden om creatief en innovatief aan de slag te gaan. Dat is waarom Milieukunde bij jou past.

Milieukunde is hot

Duurzaamheid, hernieuwbare energie, natuurbehoud en waterkwaliteit, allemaal veel besproken onderwerpen. Logisch, want veel van deze thema’s dragen bij aan een toekomstbestendige wereld. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze aarde de volgende generaties nog genoeg te bieden heeft? Belangrijk voor iedereen, een uitdaging voor jou. Jij deelt jouw passie met medestudenten, docenten en experts uit het vak. Samen gaan jullie deze uitdaging aan.

Brochure aanvragen? Klik hier!

Jij kiest jouw richting

Welke richting je opgaat, dat kies jij zelf! Natuurlijk doe je dat al met je baankeuze, maar ook via een specialisatie in de opleiding. Speel in op klimaatverandering met duurzame energie. Maak plannen om unieke natuurgebieden te beschermen en draag bij aan het leefbaar maken van drukbevolkte steden. Liever innovatieve technologieën ontwikkelen voor het hergebruiken van water? Of kies jij een specialisatie op maat? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je optimaal inspelen op jouw interesses en toekomst.

Uniek profiel

Jij creëert een uniek profiel door eerdere werkervaring en studie te koppelen aan je nieuwe passie. Daardoor verwerf je een bijzondere plek op de arbeidsmarkt. Ook je medestudenten brengen ieder hun eigen ervaring mee. Dit is super leerzaam én bruikbaar in groepsprojecten waar deze uiteenlopende expertise van pas komt.

Werken en studeren; dat doe je samen

Deeltijdstudenten worden op de arbeidsmarkt gewaardeerd om hun gedrevenheid en inzet. De combinatie werken en studeren is pittig, maar je staat er niet alleen voor. Net als bij een voltijdopleiding word je in je ontwikkeling ondersteund door een studieloopbaanbegeleider. En vergeet ook niet je medestudenten. Deeltijdstudenten hebben veel steun aan elkaar en vormen een netwerk voor het leven.

Ben je nog niet werkzaam in het milieukundig werkveld? Dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een nieuwe passende baan. Hier dien je zelf voor te zorgen, uiteraard kunnen wij je ondersteuning bieden via studieloopbaanbegeleiding. Of bezoek bijvoorbeeld de carrièredag.

* De opleiding vindt doorgang onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. Rond 1 juni a.s. wordt de definitieve beslissing bekend gemaakt.

De opleiding Milieukunde kun je ook in voltijd volgen.

Meld je direct aan via Studielink Klik hier!