studie-keuze
Opleidingsgraad: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Milieukunde (Bachelor voltijd)

​Evenwicht tussen mens en aarde

Duurzame ontwikkeling, hernieuwbare energie, levensvatbare natuur, waterkwaliteit, gezondheid, veiligheid... Allemaal hot items, en terecht. Want er is een spanningsveld tussen onze welvaartswensen en de draagkracht van de aarde. De wereldbevolking groeit, de biodiversiteit neemt af, het klimaat verandert en grondstoffen raken op. Kunnen we ervoor zorgen dat de aarde toekomstige generaties nog genoeg te bieden heeft?

Ja, dat kan. Met de studie Milieukunde kun je hieraan bijdragen. Welke kant je ook opgaat binnen deze opleiding: je opleiding wordt gevarieerd en uitdagend, net zoals de baan waarin je na je studie terecht komt. Binnen èn buiten aan het werk en, vaak samen met anderen, innovatieve oplossingen en plannen bedenken om de leefomgeving en de wereld een beetje duurzamer te maken. Ga jij ook je steentje bijdragen?

Wie ben jij?
Jij wilt een bijdrage leveren aan een schone, gezonde en veilige leefomgeving. Je bent geïnteresseerd in het milieu en in een duurzame wereld. Je hebt interesse in exacte vakken en kunt goed verbanden leggen.

Aanmelden voor deze opleiding Studielink

Aan de brochure van Milieukunde wordt nog hard gewerkt. Wij sturen je graag een berichtje zodra deze beschikbaar is. Laat daarvoor je mailadres achter. Wij gebruiken je mailadres dan uitsluitend om je te laten weten dat de brochure klaar is.
Formulier