Opleiding: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Milieukunde (bachelor voltijd)

Kom een dagje proefstuderen! meld je aan

Environmental Solutions

Wil jij bijdragen aan een duurzame wereld? Ga dan op zoek naar kansen voor het milieu. Milieuoplossingen zijn nodig op alle gebieden. Er is een spanningsveld tussen de welvaartswensen van de mens en wat de aarde aan kan. De wereldbevolking groeit, de biodiversiteit neemt af, het klimaat verandert en grondstoffen raken op. Je kunt kritisch zijn op wat je zelf doet voor het milieu, maar je kunt ook bijdragen aan oplossingen. Daar gaat het om bij environmental solutions.

Klimaatverandering, leefbaarheid en watertechnologie

Al tijdens je studie Milieukunde kun je de richting kiezen die jou interesseert en past bij je toekomstige werkveld. Je leert over klimaatverandering en hoe er wereldwijd goede afspraken worden gemaakt. Je maakt plannen om ervoor te zorgen dat unieke natuurgebieden beschermd worden en draagt bij aan het leefbaar maken van drukbevolkte steden. Of ligt er een mooie rol voor jou in het ontwikkelen van innovatieve watertechnologieën?

Evenwicht tussen mens en aarde

Duurzame ontwikkeling, hernieuwbare energie, levensvatbare natuur, waterkwaliteit, biodiversiteit... Allemaal hot items, en terecht. Kunnen we ervoor zorgen dat de aarde toekomstige generaties nog genoeg te bieden heeft? Met de studie Milieukunde kun je hieraan bijdragen. Welke kant je ook opgaat binnen deze opleiding: je opleiding wordt gevarieerd en uitdagend, net zoals de baan waarin je na je studie terecht komt. Binnen èn buiten aan het werk en, vaak samen met anderen, innovatieve oplossingen en plannen bedenken om de leefomgeving en de wereld een beetje duurzamer te maken. Ga jij ook je steentje bijdragen?

Bijdrage aan duurzame wereld

Jij wilt een bijdrage leveren aan een schone, gezonde en veilige leefomgeving. Je bent geïnteresseerd in het milieu en in een duurzame wereld. Je hebt interesse in exacte vakken en kunt goed verbanden leggen. Jouw nieuwsgierigheid over hoe alles werkt en in elkaar steekt zorgt ervoor dat jij altijd vol enthousiasme aan het werk gaat met nieuwe uitdagingen en je doelen bereikt. Bij de opleiding Milieukunde leer je meer op het gebied van biologie, ecologie, scheikunde en aardrijkskunde. Denk ook aan termen als duurzaam, leefomgeving, onderzoek, actueel, buiten, natuur, water, bodem, biodiversiteit, mensgericht en energiemanagement.

Schrijf je in via Studielink Klik hier!
Brochure aanvragen? Klik hier!