Duurzame ideeën beloond op bruisende Business Fair and Innovation Market 2022

22-06-2022

 

Op een levendige Business Fair and Innovation Market op Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp waar het bruiste van creativiteit en enthousiasme presenteerden vandaag 45 groepen studenten hun duurzame business- ideeën. De jury noemde het een bijna onmogelijke taak om een keuze te maken uit alle studentprojecten. Tussen de prijswinnaars stal team Food for Thought de show met prijzen in maar liefst drie categoriën.  

Van een ‘tinderapp’ voor paarden tot organische muggenspray, van gezonde yoghurtsnacks tot duurzaam toerisme in Colombia, de variatie in de projecten was groot maar de focus van de studenten was dezelfde: met praktische en innovatieve oplossingen de wereld een beetje beter te maken.

Oplossingen voor voedselverspilling
Het team van Food for Thought gaat met de meeste prijzen naar huis: dëe eerste prijs bij de Feasability Awards én de People’s Choice Awards, en de tweede plaats bij de Sustainable Transition Awards. Deze tweedejaars studenten International Development Management ontwikkelden een laagdrempelige app die consumenten helpt voedselverspilling tegen te gaan. De studenten van project Econutrition focussen ook op organisch afval en zetten dat om in proteïne en mest om de voedselkringloop in Mumbai rond te maken. Dit team won prijzen in maar liefst twee categoriën.

Internationale projecten
Een winnend project onder de eerstejaars projecten is Seltsi, waar studenten een logistieke oplossing bedachten om medicijnen op het platteland van Bulgarije beter beschikbaar te maken. Jurylid Vlad Gliga uit Bulgarije, waar eerstejaars studenten aan projecten gewerkt hebben, was onder de indruk van de resultaten en prees álle deelnemende studenten voor hun inzet en duurzame ambities. Voor het eerst dit jaar deden ook teams van havisten mee als speciale gasten. Ook zij lieten in projecten hun denkkracht en ondernemerschap zien.

Alle projecten van de Business Fair and Innovation Market kun je bekijken op de website www.hvhl.nl/business-fair. Een overzicht van de prijswinnaars vind je hieronder.

 

Overzicht van de prijswinnaars Business Fair and Innovation Market 2022

People’s Choice Award – 1e jaars studenten

1e prijs: Seltsi
2e prijs: The Good Brownies

The People’s Choice Award – 2e jaars studenten

1e prijs: Food for Thoughte
2e prijs: Econutrition

Social media award (2e jaar)

1e prijs: Clothes up
2e prijs: Get local
3e prijs: Sheep-I

VHL Innovation Awards (1e jaar), uitgereikt door een team van zes docenten:

1e prijs: Brewed by students
2e prijs: Farmacy on wheels
3e prijs: Seltsi

Sustainable Trainsition Awards (2e jaar), uitgereikt door Ruth van Beek, Directeur Onderwijs in Velp en Vlad Gliga van Rubikhub uit Roemenië.

1e prijs: Get local
2e prijs: Food for Thought
3e prijs: Econutrition

Feasability Awards (2e jaar) uitgereikt door Oscar Kneppers, oprichter van Rockstart, Emerce and Bright en Mark van Westerlaak, Adjunct Directeur van de IA Group

1e prijs: Food for Thought
2e prijs: Pro-ice
3e prijs: Pro-sup en Clothes up