Praktische informatie

Als je aan een nieuwe studie begint, komt er van alles op je af. Je gaat studeren en misschien ook op kamers in Velp of Arnhem. Hoe zit het met het collegegeld en financiering, aanmelden en inschrijven, de graad van je diploma en begeleiding tijdens je studie? We zetten wat dingen voor je op een rijtje.

Wat is een associate degree?

Een associate degree (ad) is een 2-jarige studie op hbo-niveau met een wettelijk erkend diploma. Lees meer

Collegegeld en financiering

Europese (EER) studenten, die nog niet eerder een Nederlands (bachelor)diploma in het Hoger Onderwijs hebben behaald, betalen het wettelijke collegegeld. Bij DUO kun je studiefinanciering aanvragen.

Aanmelden en inschrijven

Voordat je je inschrijft voor een opleiding bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) moet je je eerst aanmelden via Studielink. Ook is iedere student met een Nederlands diploma, die zich voor of na 1 mei aanmeldt voor een (voltijd) bacheloropleiding of een associate degree-studie bij HVHL, verplicht om een studiekeuzecheck te doen. Lees meer over de studiekeuzecheck en over inschrijven.

Studiekeuzecheck

Iedere student met een Nederlands diploma, die zich voor of na 1 mei aanmeldt voor een (voltijd) bacheloropleiding of een associate degree-studie bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL), is verplicht om een studiekeuzecheck te doen. Lees meer over de studiekeuzecheck.

De graad van je diploma

De diploma's van HVHL staan voor verschillende graden. Voor een 2-jarige associate degree opleiding krijg je de officieel erkende graad ‘Associate degree’ (Ad) op je diploma. Voor de meeste 4-jarige hbo-opleidingen is dat Bachelor of Science (BSc), voor andere is dat Bachelor of Business Administration (BBA) of Bachelor (Ba). Doe je een master bij HVHL, dan krijg je op je diploma de graad Master of Science (MSc).

Begeleiding

Als student word je goed begeleid: je krijgt bijvoorbeeld een studieloopbaanbegeleider waarmee je je voortgang kunt bespreken. Verreweg de meeste studenten hebben een gezellige en leerzame studententijd, maar er kunnen natuurlijk altijd bijzondere situaties ontstaan. Heb je een ziekte of handicap, zijn er problemen met dyslexie of bijzondere omstandigheden? Neem dan tijdig contact op met een decaan