Opleiding: Associate degree
Locatie: Velp (bij Arnhem)
Opleidingsduur: 2 jaar
Taal: Nederlands

Diermanagement (associate degree voltijd)

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

In twee jaar startklaar!

Jij wilt later werken voor dieren. Je kiest heel bewust voor een tweejarige opleiding op hbo-niveau in de wereld van gezelschapsdieren en dieren in het wild. Je kiest dus voor de associate degree (ad) Diermanagement. Een goede keus voor jou.

Bij deze studie zit je goed als je biologie en wiskunde leuke vakken vindt en een hart hebt voor dieren en hun welzijn. De associate degree Diermanagement is namelijk dé ad-opleiding op het gebied van het welzijn van dieren en mens-dierrelaties en bovendien uniek in Europa. De opleiding richt zich op non-productiedieren en de sector daaromheen.

Brede opleiding

Non-productiedieren zijn dieren die geen deel uitmaken van de voedselketen, zoals sport- en recreatiedieren, gezelschapsdieren en dieren in dierentuinen en kinderboerderijen. Ook dieren in het wild en dieren die een belangrijke rol spelen in de zorg behoren hiertoe. Tijdens deze studie leer je meer over hun gedrag, huisvesting, gezondheid en voeding, maar ook over bedrijfsvoering, projectmanagement, marketing en communicatie. 

Jouw werkveld

Als afgestudeerde kun je een leidinggevende of coördinerende functie vinden in veel bedrijven en instellingen waar dieren en natuur belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kinderboerderij, manege, asiel, dierentuinafdeling of een dierenspeciaalzaak. Of kies jij voor een baan bij een dierenbeschermingsorganisatie of instelling voor natuureducatie?

Wat je ook kiest, jij kijkt met je grote dierkundige kennis naar de natuurlijke behoeften van het dier. De diergerichte benadering is altijd jouw uitgangspunt. Jij kunt daarom een brug slaan tussen de behoeften van het dier en wat de samenleving wil met dieren.

Brochure aanvragen? Klik hier!

De opleiding Diermanagement kun je ook als voltijd bachelor volgen.