Loopbaankansen

Aan het werk

Na je studie kan je werk vinden in veel bedrijven en instellingen waar dieren en natuur belangrijk zijn. Denk hierbij aan leidinggevende en coƶrdinerende functies of aan een rol als (hoofd)dierverzorger bij een kinderboerderij, manege, asiel, zorgboerderij of dierentuinafdeling. Je kunt ook gaan werken als boswachter of als ondernemer of bedrijfsleider in de retail (dierenspeciaalzaak, tuincentrum). Vaak geef je leiding aan kleine teams van beroepskrachten en vrijwilligers. Je kunt ook aan de slag in de dienstverlening op het gebied van dieren en dierenwelzijn, bij dieren- en natuurbeschermingsorganisaties en instellingen voor natuur- en milieueducatie. 

Goede baankansen

Met een associate degree Diermanagement heb je een goede kans op een baan. Het studieprogramma sluit prima aan op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de overheid. Op de arbeidsmarkt is grote behoefte aan werknemers met een opleidingsachtergrond tussen mbo-4 en hbo-bachelorniveau. Bovendien is deze associate degree tot stand gekomen in samenwerking met het werkveld van Diermanagement.

Na mbo

Als je eerst een verwante mbo-opleiding op niveau 4 hebt afgerond, heb je het bijkomende voordeel dat je veel praktijkervaring hebt. Juist deze combinatie wordt veel gevraagd bij kleinere bedrijven en instellingen: jouw praktijkervaring plus de extra kennis en vaardigheden die je leert tijdens de associate degree-opleiding.

Doorstroommogelijkheden

Misschien heb je na twee jaar de smaak van studeren te pakken gekregen en wil je verder studeren. Je kunt dan bijvoorbeeld doorstromen naar de bacheloropleiding Diermanagement. De ontwikkeling van het doorstroomprogramma is nog niet afgerond. Daarom is nog niet bepaald hoe lang het traject duurt om na de associate degree ook je bachelor te halen en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. We verwachten dat dit maximaal 2,5 jaar duurt na behalen van je ad-diploma. We streven ernaar vanaf mei 2023 hierover meer informatie beschikbaar te hebben.