Wat is een associate degree?

Goede aansluiting

Vind je nog eens vier jaar studeren te lang? Doe dan een associate degree! Een associate degree (ad) is een 2-jarige studie op hbo-niveau met een wettelijk erkend diploma. Deze nieuwe graad sluit aan op de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Vooral mbo-4 studenten en mensen met een aantal jaren werkervaring vergroten met de associate degree hun kansen op de arbeidsmarkt.

Onze associate degrees Bekijk

De voordelen van een associate degree kort samengevat:

  • Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) onderhoudt contact met het werkveld, waardoor je een studieprogramma krijgt dat goed aansluit op je toekomstige werk.
  • Je hebt na twee jaar al een diploma. Dat betekent dat je in principe maar twee jaar collegegeld hoeft te betalen. Heb je een baan, dan is een tweejarige deeltijdstudie makkelijker te combineren met je werk dan wanneer het vier jaar duurt. Ook zal een werkgever sneller geneigd zijn een korte studie (mee) te financieren.
  • Ben je nog niet in het bezit van een bachelordiploma, dan betaal je slechts het wettelijke collegegeld.
  • Omdat veel programma's van ad's qua inhoud goed aansluiten op mbo-opleidingen, is een ad een interessante optie voor wie (vroeger) een mbo-opleiding heeft gevolgd.

Trefwoorden: