Studiekeuzecheck

Iedere student die zich voor of na 1 mei aanmeldt voor een voltijd bacheloropleiding of een associate degree-studie bij Van Hall Larenstein, met uitzondering van Erasmus, Baramati, YAU en Sichuan studenten, is verplicht om een studiekeuzecheck te doen. De studiekeuzecheck bestaat uit een online vragenlijst en, indien nodig, een studiekeuzeadviesgesprek.
Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld, krijg je van ons een bevestiging met daarin de volgende mogelijke reacties:

  1. Een positief advies, je bent van harte welkom bij de opleiding;
  2. Een positief advies, ook jij bent van harte welkom bij de opleiding. Wel doen we je de aanbeveling om één van de aangeboden studiekeuzeactiviteiten te volgen;
  3. Een uitnodiging voor een studiekeuzeadviesgesprek. We willen graag eens persoonlijk met je praten over waar je kwaliteiten en kansen echt liggen.

Studiekeuzeadviesgesprek, wat nu?

We voeren een studiekeuzeadviesgesprek met studenten, waarvan we vermoeden dat ze geen goed beeld van de opleiding hebben. Ook kunnen er twijfels zijn over het niveau van de student en de aansluiting met de vooropleiding. In een studiekeuzeadviesgesprek willen we deze studenten zo goed mogelijk helpen en een deskundig advies geven.
Op basis van het studiekeuzeadviesgesprek krijg je een positief of negatief studiekeuzeadvies. Dit studiekeuzeadvies is alleen bindend voor studenten die zich na 1 mei hebben aangemeld. Heb je jezelf al voor 1 mei ingeschreven? Dan is het studiekeuzeadvies niet bindend. Voor de duidelijkheid: het gaat om toelating voor het aankomende studiejaar 2020-2021.

Wil je meer weten over de ins en outs van het studiekeuzeadvies gesprek? Download dan dit document over de studiekeuzecheck. Hierin staat o.a. wat de gevolgen zijn wanneer je zonder geldige reden niet deelneemt aan de studiekeuzecheck. Ook vind je in dit document meer informatie over hoe je bezwaar kunt maken tegen een advies. 

Hoe lang duurt zo'n traject?

Ongeveer een week nadat je je inschrijvingsverzoek bij Van Hall Larenstein hebt ingediend ontvang je een uitnodiging voor de Studiekeuzecheck (deze uitnodigingen worden vanaf januari verstuurd). Je hebt dan maximaal 15 werkdagen de tijd om de online vragenlijst in te vullen. Van Hall Larenstein stuurt je binnen 15 werkdagen na ontvangst van jouw vragenlijst een schriftelijke reactie. Is er aanleiding om een afspraak te maken voor een studiekeuze-adviesgesprek dan zal deze afspraak maximaal 30 werkdagen na het verzenden van onze schriftelijke reactie plaatsvinden. Het studiekeuzeadvies krijg je uiterlijk binnen twee werkdagen na het studiekeuzeadviesgesprek.