Openingssymposium FACT

Duurzame, Milde Processing

Het FACT is officieel geopend!

Hogeschool Van Hall Larenstein organiseerde het symposium in samenwerking met Dairy Valley. Tijdens dit symposium stond de vraag centraal of en hoe de zuivelindustrie op een milde wijze (waarbij de oorspronkelijke eigenschappen van melk zoveel mogelijk behouden blijven) duurzaam verkregen producten kan produceren die voldoen aan de steeds sterker wordende consumentenwens van “natuurlijk, vol van smaak, gezond en veilig”. Wat zijn de voordelen, eventuele consequenties en hoe moet dat dan (technologisch) gerealiseerd worden? Specialisten van Van Hall Larenstein, Danone, FrieslandCampina, NIZO food research, De Fryske en ZuivelNL gaven hierover hun visie tijdens het symposium.

Ter afsluiting van het symposium opende Johannes Kramer (Gedeputeerde AgroFood bij Provinsje Fryslân) het nieuwe innovatiecentrum voor voedseltechnologie FACT en konden bezoekers en pers het innovatiecentrum bekijken.

Foto's openingssymposium Bekijken

Aftermovie

Presentaties

Welkom en opening - Waarom milde, duurzame zuivel verwerking
Door Diane Keizer-Mastenbroek en Peter de Jong, Van Hall Larenstein


Trends en uitdagingen binnen de levensmiddelentechnologie
Door Ruud Verdurmen, Danone


Gebruik van proces-product interactie modellen voor milde, duurzame zuivel productie
Door Maykel Verschueren, NIZO food research


Van rauwe melk tot eindproduct: effecten van processing op voedselveiligheid en gezondheid
Door Joost van Neerven, Wageningen University, dpt. Cell Biology and Immunology


Natuurinclusieve melkveehouderij verbinden aan gunstige melksamenstelling en meerwaarde zuivel
Door Catharinus Wierda, De Fryske


Interview FACT-partners
Door Koos Oosterhaven, manager FACT


Introductie op officiële opening & Officiële opening FACT
Door Johannes Kramer, Gedeputeerde AgroFood, Provinsje Fryslân

Volledig programma Download(pdf - 480kB)