FACT en praktijkgericht onderzoek

Voor praktijkgericht onderzoek maken lectoren van Van Hall Larenstein gebruik van het Food Application Centre for Technology. Samen met het bedrijfsleven en andere organisaties wordt er praktijkgericht onderzoek gedaan naar product en proces. Pilotproducties kunnen op apparatuur van het FACT worden uitgevoerd. Het FACT heeft een COKZ certificering voor de food grade productie van producten.

    

Neem contact op met een lector of de business developer van het FACT voor de mogelijkheden van het doen van onderzoek bij het FACT. Afhankelijk van de doelstellingen, budget en urgentie is het mogelijk om (een deel van) het onderzoek uit te voeren met studenten.

De verscheidenheid aan projecten en aan projectpartners is groot: van klein onderzoek uitgevoerd door studenten tot langlopend Europees onderzoek, van projecten met een sausenfabrikant tot mkb’ers en van universitaire ziekenhuizen tot boeren.

Overzicht projecten:

  • FACT1: Realisatie van Food Application Center for Technology, fase 1, zuivel, saus en automatisering.
  • FACT2: Realisatie van Food Application Center for Technology, fase 2, gezondheid, Bakery Sweets Center en kaas
  • Bakery Sweets Center
  • Ausnutria
  • Samenstelling van melk afkomstig van kruidenrijk grasland
  • Wafilin à melk indikken en Digital Twin (in voorbereiding)
  • Oliehoorn à product- en procesontwikkeling
  • OMVE à ontwikkeling en installatie ISI-technologie (in ontwikkeling)
  • Bruker à analyse op de HR-LCMS
  • Waddenzuivel
  • Olivious
  • Veggielab
  • Dairy Campus Educatie en Innovatie project