Studies over groene leefomgeving

Is plastic soep jouw nieuwe uitdaging?

Per jaar komt meer dan 5 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dit kost elk jaar miljoenen dieren het leven: vissen, vogels, schildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt alleen uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water, veranderen de oceanen in een plastic soep. De gigantische hoeveelheden plastic in zee hebben een enorme invloed op de gezondheid van zeedieren en daarmee op het hele ecosysteem en de omliggend natuur en omgeving. Binnen Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) kun je met de plastic soep meerdere kanten op, of je onderzoek doet op het gebied van dieren of natuur uitdagingen genoeg! Naast de plastic soep uitdagingen zijn er voldoende andere uitdagingen. Ligt je interesse bij groene leefomgeving en natuur, dan zit je goed bij HVHL. Wij hebben verschillende opleidingen die met dit thema te maken hebben.

Kust- en Zeemanagement

Kusten en stranden worden kleiner door de stijging van de zeespiegel. Klimaatverandering en vervuiling hebben grote gevolgen voor de ecologie van oceanen. En veel mensen willen het kust- en zeegebied blijven gebruiken. Met de brede kennis en ervaring die je in de opleiding opdoet, kun jij als kust- en zeemanager aan de slag om met alle betrokken partijen samen te werken aan oplossingen. Draag jij je steentje bij?

Lees meer over Kust en Zeemanagement 

Tuin- en Landschapsinrichting

Bij deze opleiding houd je je bezig met het maken van plannen en ontwerpen voor grootschalige gebieden zoals natuur- en recreatieterreinen, woonwijken en landgoederen, maar ook met kleinschaliger objecten zoals straten, parken, pleinen en bedrijventerreinen. Je maakt zelf de ontwerpen en denkt ook na over hoe je de plannen daarna realiseert.

Lees meer over Tuin- en Landschapsinrichting

Management van de Leefomgeving

In deze opleiding ga je samen met verschillende partijen aan de slag met de inrichting van steden en het landelijk gebied. Door slimme innovaties toe te passen en haalbare en betaalbare oplossingen te bedenken, zorg jij straks samen met anderen voor een meer duurzame en beter leefbare (stedelijke) omgeving.

Lees meer over Management van de Leefomgeving

Bos- en Natuurbeheer

Bij deze opleiding specialiseer je je vooral in alle aspecten van de natuur. Je leert over de beleving, het beschermen en benutten van natuur op een duurzame manier.

Lees meer over Bos- en Natuurbeheer

Milieukunde

Wil jij postief bijdragen aan de wereld? Ga dan opzoek naar kansen voor het milieu. Milieuoplossingen zijn nodig op alle gebieden. Er is een spanningsveld tussen de welvaartswensen van de mens en wat de aarde aan kan. De wereldbevolking groeit, de biodiversiteit neemt af, het klimaat verandert en grondstoffen raken op. Je kunt kritisch zijn op wat je zelf doet voor het milieu, maar je kunt ook bijdragen aan oplossingen. Oftewel: environmental solutions. Bij de opleiding Milieukunde leer je vanuit verschillende vakgebieden oplossingen te vinden voor milieuvraagstukken. Denk aan duurzame ontwikkeling, hernieuwbare energie, waterkwaliteit, gezondheid. Je gaat zowel binnen als buiten aan de slag met het vinden van innovatieve oplossingen.

Lees meer over Milieukunde

Diermanagement

De opleiding Diermanagement is dé managementopleiding op het gebied van het welzijn van dieren en de relatie tussen mens en dier. De opleiding richt zich op non-productiedieren en de sector eromheen. Bij de opleiding Diermanagement hou je je dus bezig met sport- en recreatiedieren, gezelschapsdieren, dieren in het wild –zoals vissen, vogels, schildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen-, dieren in dierentuinen en kinderboerderijdieren. 

Lees meer over Diermanagement

International Development Management

Spreekt het verbeteren van de leefomgeving je aan, maar wil je dat vooral ook toepassen in het buitenland? Wil je samen met de lokale bevolking op een creatieve en vernieuwende manier werken aan een betere toekomst? Dan kun je je daarin specialiseren bij de opleiding International Development Management.

Lees meer over International Development Management