Opleiding: Bachelor
Locatie: Velp (bij Arnhem)
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Engels
Soort: Voltijd

International Development Management (bachelor voltijd)

Kom naar de open avond! Meld je aan

Ben jij er klaar voor om écht impact te maken? Kies je voor gelijkheid, eerlijke handel en klimaatactie? Tijdens de Engelstalige studie International Development Management groei je uit tot een expert in transities naar een duurzamere en rechtvaardigere samenleving. Hier ontmoet je studenten met talloze ideeën en achtergronden. En dat maakt de opleiding tot een boeiende broedplaats.

Waarom deze internationale ontwikkelingsstudie?

  • Praktijkgericht. Je kennis is altijd up-to-date en direct toepasbaar. Door gastlessen en opdrachten van organisaties als Rainforest Alliance en gemeentes, en door docenten uit het werkveld.
  • Keuzevrijheid. Er valt veel te kiezen. Je wordt een generalist of een specialist. En je kunt je verdiepen in vijf thema’s: van voedselzekerheid, klimaatactie en eerlijke handel tot sociale gelijkheid en rampen- en conflictvermindering.
  • Twee stages. Je loopt stage in binnen- of buitenland bij heel verschillende organisaties en bedrijven, zoals het Rode Kruis, Fairtrade International en Red een Kind.
  • Impact. Met jouw kennis en skills kun je het verschil maken en bijdragen aan een betere wereld voor iedereen.
  • Goede baankansen. Na je opleiding begrijp je de wereldwijde uitdagingen en hun oorzaken. Je bent onderzoekend, oplossingsgericht en flexibel. Daardoor kun je goed schakelen in het dynamische werkveld en samenwerken in multiculturele teams.

Dit ga je leren

Van noodhulp tot community development

In de opleiding International Development Management ontdek je hoe jij je succesvol kunt inzetten voor een eerlijke en duurzame samenleving. Je gaat aan de slag met vijf thema’s: milieurechtvaardigheid, rampenbestrijding en conflictpreventie, sociale inclusie en diversiteit, gezond voedsel en weerbare gemeenschappen, en rechtvaardige en duurzame waardeketens. Hiermee stel je een deel van je studieprogramma samen. En daardoor word jij uiteindelijk een generalist of specialist.

Jouw kennis breng je in de praktijk tijdens twee stages, tijdens vakken met vraagstukken van organisaties en tijdens je scriptie. Een actuele casus - denk aan een overstroming, hongersnood of bosbrand - zet theorie om in praktijk. Van noodhulp tot community development. Je leert:

  • wat de lokale bevolking ervaart, en welke partijen en belangen een rol spelen;
  • hoe je verandering creëert, en met welke strategie;
  • hoe je partijen als de overheid, bedrijven en lokale bevolking, bij elkaar brengt om mee te werken aan die verandering;
  • hoe je samenwerkt in een internationaal, multicultureel team.

Ontdek je hbo-studie over international development

Brochure aanvragen? Klik hier

Na je studie

Schouders onder internationale ontwikkeling

De kennis en vaardigheden, die je in je opleiding opdoet, openen wereldwijd deuren voor je. Van natuurgebieden in Uganda en koffieplantages in Peru tot de klimaatlobby in Brussel. Je kunt aan het werk bij zowel commerciële als niet-commerciële partijen. Misschien word jij wel coördinator ontwikkelingshulp bij Cordaid, zet je je eigen duurzame bedrijf op, ga je aan de bak als adviseur klimaatverandering, span je je in voor mensenrechten of werk je als voedselzekerheidsspecialist bij de Food and Agriculture Organization (FAO).

Liever doorstuderen? Meerdere masters op zowel hbo- als universitair niveau sluiten aan bij je opleiding.

Bekijk je loopbaankansen

Kom kennismaken

Smaakt deze bachelor over international development naar meer? Een nadere kennismaking is dan enorm waardevol. Bezoek een open dag of meld je aan voor een meeloopdag. Zo leer je meer over de opleiding, proef je de sfeer van de hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Toelating en aanmelding

Heb jij je keuze laten vallen op de studie International Development Management? Dan ben je vast benieuwd welke toelatingseisen er zijn, hoe je je kunt aanmelden en wat het collegegeld is. We hebben het voor je onder elkaar gezet:

Meld je aan via Studielink Klik hier