Loopbaankansen

Diploma op zak? Dan ligt de wereld voor jou aan je voeten. Door de maatschappelijke uitdagingen die jouw vak raken, kun je terecht op veel plekken. Draag jij bij aan het verbeteren van ons drinkwater?  Of bedenk je liever hoe bedrijven duurzaam kunnen omgaan met energie? Welk vakgebied je ook kiest, je draagt hoe dan ook je milieukundige steen bij aan een toekomstbestendige wereld.

Wat kun je worden?

Doordat je bent opgeleid als generalist, werp je een brede blik op het werkveld. Maak het verschil als adviseur, onderzoeker, medewerker of activist. Je kunt terecht in het bedrijfsleven, bij de overheid of het onderwijs. We zoomen in op vier banen:

Projectleider vastgoed

Als projectleider coördineer jij het onderzoek van (industriële) vastgoedobjecten waarin de milieuaspecten in kaart worden gebracht. Jij bekijkt welke investeringen gedaan zijn of waar je nog in kunt investeren. Zo draag je zorg dat er aan de milieuvereisten is voldaan.

Ecoloog

Als ecoloog onderzoek je het verband tussen planten, dieren en de mens in een bepaald gebied. Het is jouw missie om tussen deze verschillende elementen een harmonie te creëren. Ook adviseer je over het treffen van (nieuwe alternatieve) preventieve beheervormen.

Energieadviseur

Als energieadviseur maak je berekeningen van de duurzame energiehuishouding van bijvoorbeeld kantoren. Je adviseert over de inzet van restwarmte en nieuwe manieren van koelsystemen en dauwpuntkoeling.

Onderzoekmedewerker drinkwaterkwaliteit

Als onderzoekmedewerker draag je bij aan voldoende drinkwater van goede kwaliteit. Je verzamelt data, analyseert deze en schrijft rapportages en adviezen. Dit doe je niet alleen, vaak betrek je andere relevante deskundigen om de juiste kennis te verzamelen.

Kom naar de open dag! Aanmelden

Doorstuderen?

Diploma én titel op zak? Dan kun je op zoek naar een baan in het werkveld of je kiest ervoor om door te studeren. Met de opleiding Hbo Milieukunde kun je doorstromen naar alle masterstudies op het gebied van milieuwetenschappen. Denk aan:

Meld je aan via Studielink Klik hier!