Studieprogramma

Studieprogramma International Development Management

Bij International Development Management leer je hoe jij je succesvol kunt inzetten voor een rechtvaardigere planeet. De opleiding biedt diepgaande kennis over mondiale vraagstukken die van invloed zijn op het leven van mensen en de aarde. In de eerste periode van jaar 1 focus je eerst op de sector van internationale samenwerking in het algemeen. Daarna ga je dieper in op specifieke thema’s samen met docenten die veel ervaring hebben in het werkveld.

Deze 5 thema’s spelen een grote rol: 

Over deze thema’s doe je veel ervaring en kennis op. Verder ontwikkel je niet alleen onderzoeks- en teamvaardigheden, maar ontdek je ook hoe organisaties in het algemeen functioneren. Ook leer je zelf projecten op te zetten en innovatieve oplossingen te vinden. Het eerste jaar rond je af met een reis naar een Oost-Europees land met al je studiegenoten. Hier breng je je opgedane kennis in praktijk.

Jouw studieloopbaan

In je tweede jaar loop je stage waar je je kennis uitbreidt en leert hoe je je vaardigheden in de praktijk kunt toepassen. In deze studie kies je geen specialisatie, maar stel je zelf een deel van je studieprogramma samen op basis van de 5 thema’s. Er komen een aantal keuzevakken voorbij en in generieke vakken kun je vaak een opdracht met 1 van de thema’s kiezen. In je derde jaar loop je een tweede stage waar je je vaardigheden en kennis in de praktijk kunt brengen en daarna volg je nog een minor waarin je verdere verbreding en verdieping vindt. Je rondt het programma af door een afstudeerproject te doen voor een bedrijf of organisatie. De gehele opleiding wordt in het Engels gegeven.

Voorbeeld studieopbouw

Jaar Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
1

Introductie en Geschiedenis internationale Samenwerking

Klimaat-verandering, Natuur en Duurzame Productie & Consumptie

Ongelijkheid en Inclusiviteit

Voedsel- en Waterzekerheid

2

Stage (buitenland)

Lobby,
Advocacy & Toegepast Onderzoek

Thematische Verdieping, bijvoorbeeld Rampen & Conflicten   

Opdracht uit het werkveld

3

Transdisciplinair vak over Multi-stakeholderprocessen

Stage (buitenland)

4

Minor op andere universiteit/hogeschool

Afstuderen