Loopbaankansen

Jouw loopbaan in International Development Management

Na je afstuderen kun je dicht bij huis of waar dan ook ter wereld aan de slag in de (internationale) ontwikkelingssector. Waarschijnlijk ben je veel onderweg en werk je samen met mensen met allerlei verschillende culturele achtergronden. De omstandigheden zullen soms zwaar zijn, maar als een project lukt of als je positieve effecten ziet in gemeenschappen loont dat des te meer!

Veel van onze studenten vinden hun eerste baan via hun stageplek of bij andere organisaties waarmee ze tijdens hun studie in contact komen. Wij helpen je je eigen netwerk van organisaties op te bouwen waar je in de toekomst aan het werk kunt!

Je kunt bijvoorbeeld bruggen slaan tussen boeren en de overheid, projecten leiden op het gebied van voedselveiligheid of advies geven over wederopbouw na een natuurramp. Dat kun je doen bij een overheidsinstantie, ngo of bedrijf, of je kunt je eigen organisatie opzetten.

Hier zijn een paar voorbeelden die gerelateerd zijn aan onze specialisaties:

Sustainable Value Chains

Veel bedrijven proberen voor Fair Trade te gaan. Nu steeds meer producenten en consumenten over de hele wereld zich bewust worden van de maatschappelijke en milieu-impact van handel, ontstaan er meer loopbaanmogelijkheden op dit gebied. Je kunt bijvoorbeeld als campagnemedewerker plannen opstellen om bedrijven te helpen hun handelsmethoden en -strategieën te verbeteren, trainingen geven op het gebied van Fair Trade, de inkoop doen bij een bedrijf, of als certificeringsanalist beoordelen of een product eerlijk is ingekocht en geproduceerd.

Voormalig student IDM David woont in Nairobi, Kenia, en is directeur van the Impact Facility, een organisatie die werkt met plaatselijke mijnbouwgemeenschappen. In veel van onze digitale apparatuur, zoals telefoons, zitten mineralen die onder barre omstandigheden worden gedolven door mensen, soms ook kinderen. Met zijn organisatie wil David via de duurzame waardeketen ambachtelijke en kleinschalige mijnbouwgemeenschappen op economisch en milieugebied in hun kracht zetten.

Regional Development and Innovation

Als manager en/of uitvoerder op het gebied van plattelandsontwikkeling pik je nieuwe ideeën en trends op en vertaal je ze in concrete activiteiten om plattelandsgemeenschappen te onderwijzen, ondersteunen en emanciperen. In je eigen land of ergens anders werk je als bemiddelaar tussen groepen en organisaties en creëer en bevorder je positieve impact.

Voormalig student Heidi werkt als coördinator milieu-educatie bij de Nederlandse ngo ‘de Watersnip’. Hier ontwikkelt ze educatieve programma's en activiteiten op het gebied van duurzaamheid en de natuurlijke omgeving voor kinderen en scholen.

Disaster Risk Management

Als je kiest voor de specialisatie Disaster Risk Management, leer je gemeenschappen te helpen sterker en veerkrachtiger te reageren op noodsituaties en natuurrampen. Je leert regio's te herstellen na rampen en gemeenschappen weer op weg te helpen.

Voormalig student Rosa werkt als programmamanager voor Because we Carry op een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Hier coördineert ze vrijwilligers. Samen helpen ze bootvluchtelingen, bijvoorbeeld door droge kleren en babydragers uit te delen voor de lange voettocht die ze nog te gaan hebben. Bovendien leidt Rosa projecten ter verbetering van de leefomstandigheden in de kampen.