Loopbaankansen

Na je opleiding International Development Management ben je een bak met ervaringen, praktische vaardigheden en kennis rijker. Daarmee kun je waar dan ook ter wereld aan de slag. Of je nu die generalist of die specialist bent, je past sowieso goed in heel diverse teams van mensen met allerlei culturele achtergronden. Zowel bij commerciële als niet-commerciële partijen.

Wat kun je worden?

Werkgevers in binnen- én buitenland staan te trappelen om jouw expertise. Denk aan: overheden, maatschappelijke organisaties en sociale ondernemingen. En met het stevige fundament en netwerk dat jij hebt opgebouwd tijdens je studie, kun je ook uitstekend je eigen duurzame bedrijf opzetten. Laat je inspireren door vier voorbeeldbanen van afgestudeerden:

Project- of programmamanager

In deze job werk je aan een programma of project, dat zich richt op bijvoorbeeld noodhulpverlening, gendergelijkheid of de ontwikkeling van gemeenschappen. Daarvoor sla je de handen ineen met alle betrokken partijen: van de lokale bevolking tot de overheid. Dat doe je voor organisaties als het internationale Rode Kruis, MedAir in Afghanistan, de Impact Facility in Kenia of het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Nederland. Zet je je in voor MedAir? Samen met je team zorg je dan voor goede, passende en effectieve humanitaire hulp.

Adviseur of junior expert

Als adviseur of junior expert kun je terecht bij gemeentes, bedrijven of organisaties zoals de Food and Agriculture Organization (FAO) en Cordaid. Je houdt je onder meer bezig met klimaatverandering, duurzame productie, inclusieve ontwikkeling of voedselsystemen. Werk je bij een gemeente aan klimaatverandering? Dan onderzoek je hoe de gemeente nog beter de gevolgen van het veranderende klimaat kan beperken. Met input van alle betrokkenen adviseer jij over nieuwe projecten en samenwerkingen.

Ondernemer

Ben je na jouw studie je eigen sociale onderneming begonnen? Dan doe je bijvoorbeeld als consultant voor een organisatie of overheid onderzoek naar voedselzekerheid. Maar je kunt ook aan het werk gaan als facilitator van veranderprocessen, waarbij allerlei stakeholders samen tot een goed idee of slimme oplossing komen. Of je ontwikkelt als innovator een app die boeren ondersteunt hun land te beheren en gewassen te verzorgen.

Lobbyist

Staat er ‘lobbyist’ op jouw visitekaartje, dan maak je je sterk voor veranderingen op hogere niveaus. Zo lobby je bij Nederlandse overheden en bedrijven voor een groene verandering. Of je komt in actie bij de Verenigde Naties of de Europese Commissie. Focus jij je bijvoorbeeld op betere arbeidsomstandigheden voor kledingproducenten? Dan ga je met betrokken partijen, zoals vakbonden, in gesprek en behartig je hun belangen bij de Nederlandse overheid.

Kom naar de open dag Meld je aan

Doorstuderen?

Heb je je bachelor binnen? Dan kun je natuurlijk direct een werkend bestaan opstarten. Of je kiest ervoor om door te stromen naar een master op het hbo of bij de universiteit. Zoals:

Meld je aan via Studielink Klik hier