Studenten vertellen

Verhalen van studenten International Development Management

Studenten en afgestudeerden vertellen over hun ervaringen met de opleiding International Development Management. Zij vertellen je meer over hun specialisatie, stages, opdrachten en werkervaringen.

"In Ecuador werk ik samen met boeren voor een eerlijk en duurzaam bestaan"

Alicia Elzinga, vierdejaars studente International Development Management, vertelt op haar blog over haar stage in Ecuador. Vijf maanden lang werkt ze samen met boeren voor een eerlijk en duurzaam bestaan. Op haar blog kun je ook meer lezen over Alicia’s eerdere stage in India.
Lees hier de blog van Alicia.

"Met het recyclen van plastic een beter bestaan opbouwen"

Tara Durieux ging voor de NGO WASTE naar India en onderzocht daar de mogelijkheden voor het recyclen van plastic. Tara richtte zich daar vooral op mogelijkheden voor Indiase families om met het recyclen van plastic een beter bestaan op te bouwen.
Klik hier voor haar film 

"Duurzame en aardbevingsbestendige bouwmaterialen van plastic afval in Nepal"

Een groep studenten van de opleiding International Development Management heeft de sociale onderneming Tākata opgericht. Zij gebruiken het plastic afval van Kathmandu, om aardbevingsbestendige  en gebruiksvriendelijke bouwmaterialen van te maken.
Lees meer en bekijk de film.

"Mijn opleiding heeft mij een brede basis gegeven"

Na zijn studie International Development Management ging Wouter Bokdam werken voor Care Nederland. Hij houdt zich als Adviseur Ramp Risico Vermindering bezig met het verminderen van risico's bij natuurrampen.
Lees hier zijn verhaal.

"Eerlijke prijzen voor boeren en duurzame teelt van voedsel. Daar werk ik voor!"

Wiebe Draijer is afgestudeerd student International Development Management en nu werkzaam als Extension Manager bij Cocoa Abrabopa in Ghana. Hij zet zich in voor het verbeteren van de cacaosector.
Lees hier zijn verhaal.

"De reis van de banaan"

Yanninck Kraamer, student International Development Management, liep stage op een bananenplantage in Changuinola, Panama. Yannick heeft een interessante film gemaakt over de werkzaamheden op de bananenplantage.
Klik hier voor de film.

"Uitwerken van de RACCOON-app: noodhulpacties na natuurrampen"

De RACCOON-app, een afkorting voor Relief Assistance Centre for Coordination, verbindt mensen die getroffen zijn door rampen met humanitaire hulpverleners. Hierdoor kunnen ze zich beter voorbereiden op en omgaan met een rampzalige gebeurtenis. Deze app helpt in de eerste uren nadat zich een natuurramp of crisis heeft voorgedaan en kan levens redden in de meest kritische fase.
Studenten van de opleiding International Development Management zijn door het Rode Kruis uitgenodigd om dit idee verder uit te werken en aanvullend onderzoek in de Filippijnen uit te voeren.
Bekijk hier de promotievideo van RACCOON

"Studenten bezochten Biofach 2018 in Neurenberg, Duitsland"

Studenten van International Development Management bezochten Biofach 2018 in Neurenberg, Duitsland. Biofach is 's werelds toonaangevende vakbeurs op het gebied van biologische voeding. Biologisch is meer dan een label of certificering: het staat voor kwaliteit en overtuiging; voor een verantwoord gebruik van de natuurlijke bronnen. Biofach gaf de studenten veel informatie, inspiratie en natuurlijk: een geweldige tijd!
Bekijk hier de film.