Engelstalige opleiding

Je opleiding bij Van Hall Larestein in het Engels? So What!

Met de kennis van het Engels die je al hebt opgebouwd tijdens je vooropleiding en de goede begeleiding die je bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) vanaf het begin krijgt, wordt je Engels steeds beter. We verwachten echt niet dat je al meteen een fantastische presentatie geeft in die taal of foutloos een groot verslag schrijft. Je krijgt de tijd om dat stapsgewijs onder de knie te krijgen en je krijgt ondersteunende taallessen. Het lesmateriaal is in het Engels en ook de lessen worden allemaal in het Engels gegeven. Op welke manier jij je Engels verbetert, hangt af van bijvoorbeeld je vooropleiding én je motivatie om die taal verder te verbeteren. Hieronder vind je daar meer informatie over.

Kom je van een MBO/AOC? Wonderful!      

We raden je in ieder geval aan om Engels te kiezen in je doorstroompakket. Wil je weten of je Engels voldoende is om te starten, test jezelf dan met het gratis testprogramma. Geen Engels in je doorstroompakket? Neem dan even contact op met ons bureau inschrijvingen.

Afgestudeerd met een HAVO diploma? Great!  

Toch nog onzeker omdat die vreemde taal altijd al moeizaam ging? In dat geval raden we je aan jezelf te testen met het gratis testprogramma. Twijfel je toch nog, mail dan gerust de contactpersoon Engels, Reena Bakker , zodat je om persoonlijk advies kunt vragen. Tijdens de eerste twee studiejaren krijg je in ieder geval 1 à 2 uur Engels per week. Op die manier raak je langzaam gewend om alles (luisteren, lezen, schrijven, spreken) in een vreemde taal te doen. Veel gaat in het eerste jaar in het Engels, maar soms mag en kan het in Nederlands.

VWO achter de rug? Congratulations!

Dan gaan we er vanuit dat je geen al te grote problemen hebt met Engels. In de eerste twee jaar krijg je nog ondersteuning bij de praktische omgang met die taal in een professionele context. Misschien moet je nog wat oefenen, bijvoorbeeld met het schrijven van formele rapporten in het Engels. Natuurlijk kun je jezelf ook altijd testen met het gratis testprogramma.

English! Why?

HVHL wil je goed voorbereiden op je toekomst. Je krijgt na je studie een baan in de ‘groene’ ruimte en deze wordt steeds internationaler. In je werk krijg je dus te maken met bedrijven en mensen uit Europa of de rest van de wereld. De belangrijkste internationale voertaal is Engels en daarom is dat de voertaal bij al onze opleidingen. Met alle andere kennis die je opdoet, ben jij klaar voor een internationale carrière (die je overigens ook in Nederland kan opbouwen).   

Gratis taaltest Engels

Twijfel je of je taalvaardigheid voldoende is om gemakkelijk te starten met de opleiding? Doe dan de Dialang test. Deze test kun je eenvoudig thuis doen, door het gratis programma van Dialang.
Als je deze test hebt gedaan, dan weet je of een extra training voor jou nuttig is. Doorloop alle vijf stappen van het programma om een goed beeld van je vaardigheid te krijgen. Navigeren kun je door de knoppen linksboven te gebruiken. Als je score voor elke vaardigheid (luisteren, lezen, schrijven en spreken) A2 of hoger is, dan verwachten we geen grote problemen.

Je kunt een alternatieve taaltest doen, die ook een goede indicatie geeft van je huidige niveau. Bij een score van minimaal level 5, verwachten wij geen problemen bij het studeren in het Engels op HVHL. Scoor je lager, dan kan het verstandig zijn om vóór de start van het nieuwe studiejaar je Engels wat bij te spijkeren. Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden. Een goede manier is om tijdens de zomer een paar weken in een Engelstalig land te gaan werken, maar je kunt ook een zomercursus volgen. Kijk eens op de pagina's van het talencentrum van de Wageningen Universiteit of van de Radboud Universiteit voor hun cursusaanbod.         

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Reena Bakker.
tel. +31-26-369 5694 (maandag, dinsdag, donderdag).