Internationaal

Van Hall Larenstein is van oudsher een internationale hogeschool. Een school die jongeren opleidt voor banen in binnen- én buitenland. Ook stages of delen van de studie worden regelmatig in het buitenland gevolgd. Voor buitenlandse studenten (1 op de 7 studenten komt uit het buitenland) zijn bovendien speciale studies en cursussen ontwikkeld. Van Hall Larenstein werkt met een ‘International Office’. Dit is een ‘one-stop-shop’ voor alle internationale relaties, ook voor de studenten zelf. Ze krijgen er desgewenst een antwoord op alle vragen. Zo betekent studeren bij Van Hall Larenstein studeren in een internationale setting. Ook onze contractactiviteiten zijn internationaal. De wereld is ons speelveld, maar om door de bomen het bos te kunnen blijven zien, zijn samenwerkingsinspanningen wel met name gericht op acht zogenaamde focuslanden: India, China, Roemenië, Duitsland, Spanje, Brazilië, Verenigde Staten en Ethiopië.

Samenwerkingsverband met universiteiten

Van Hall Larenstein heeft een sterk netwerk van partneruniversiteiten. De mate van samenwerking verschilt per partner. Onze sterkste connecties zijn die met de universiteiten waarmee we onze onderwijsprogramma's hebben gecombineerd.

Sinds 2010 is Van Hall Larenstein actief in Baramati, India. Onze samenwerking met Agriculture Development Trust Baramati begon met een zogenaamde 2+2/gekoppelde opleiding, wat betekent dat studenten 2 jaar in Baramati in India studeren en vervolgens bij Van Hall Larenstein gaan studeren in hun derde en vierde jaar van de Bachelor in Agribusiness and Administration. De meeste studenten sluiten hun studie af met een Van Hall Larenstein-diploma en een Indiaas MPKV-diploma. We zijn ook begonnen met een 3+1 opleiding, waarin studenten 1 jaar aan de VHL studeren in een certificatenprogramma. Deze opleiding leidt tot een Indiaas MPKV-diploma. In 2015 zijn we bovendien gestart met een 2+2 programma in Animal Husbandry, wat ook weer leidt tot een dubbele graad.

Tegenwoordig bevatten deze opleidingen toegepaste onderzoeksprojecten en LivingLabs en kunnen zowel studenten als medewerkers werken aan projecten die belangrijk zijn voor de Indo-Nederlandse samenwerking. Met Indo-Nederlandse bedrijven, ngo's en kennisinstellingen werken we samen aan verschillende onderwerpen, zoals:

  • Het opzetten van een Indo-Nederlands Center of Excellence in Horticulture in Baramati
  • Het geven van trainingen aan verschillende groepen samen met Nederlandse kennisinstellingen, train-de-traineropleidingen
  • Het opzetten van een CoE in Dairy in Baramati
  • Incubatorprogramma's in India en Nederland
  • Het verbeteren van de mogelijkheden voor Indiase plattelandsjongeren door het begeleiden van start-ups en zakelijke mogelijkheden.

We werken ook al ruim 15 jaar samen met de Yunnan Agricultural University in China. Chinese studenten kunnen een 2+2 opleiding volgen waarbij ze de eerste twee jaar in China en het derde en vierde jaar bij Van Hall Larenstein studeren.