Alumni, een netwerk van vakgenoten

Alumni hebben nieuwe ideeën en vaak professionele beroepservaring in huis. Zo kun je kritische feedback geven op het onderwijs, gastdocent worden, stageplekken beschikbaar stellen, gecommitteerde worden of lid zijn van een werkveldcommissie. Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) heeft verschillende activiteiten en diensten voor jou als alumnus/alumna:

Van Hall Larenstein Trainingen en cursussen

HVHL Trainingen & Cursussen is een onderdeel binnen de hogeschool. Hier kun je terecht voor zakelijke dienstverlening , maatwerk, in-company trainingen, cursussen, masterclasses, evenementen en contractonderwijs voor derden.

Het aanbod bestaat uit een breed scala aan specialistische kennis en diensten ten behoeve van overheid, semi-overheid, het bedrijfsleven, buurtwerk en particulieren, zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Van Hall Larenstein alumni op LinkedIn

Dit platform is opgericht om met (bijna) afgestudeerden en medewerkers van Van Hall Larenstein in discussie te gaan over onderwerpen specifiek uit het groene domein in de volle breedte. Onderwerpen die raken aan natuur en omgeving, de gezondheid van mens en dier en verantwoord ondernemerschap, onderwerpen die jou bezig houden en die je graag aan anderen wilt voorleggen. Hier kun je je netwerk opbouwen en onderhouden. Ook kun je stellingen plaatsen waar je reactie op wilt ontvangen, meningen van anderen lezen, informatie uitwisselen, vacatures plaatsen en lezen, en nog veel meer. Word lid!

Alumniverenigingen

Na je afstuderen kun je nog op allerlei manieren betrokken blijven bij de opleiding die je hebt gevolgd en informatie krijgen over de ontwikkelingen in de studie en het werkveld.

Speciaal voor afgestudeerden is er een alumnivereniging verbonden aan HVHL: Aristaeus. Leden ontvangen korting op een aantal cursussen uit het aanbod van HVHL Trainingen & Cursussen. Kijk hier voor het actuele cursusaanbod.

Via de alumnivereniging blijf je op de hoogte van wat er op jouw vakgebied gebeurt, bijvoorbeeld door middel van het ledenblad. Ook worden regelmatig excursies, lezingen, reünies en netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Maar er wordt ook het nodige aan ontspanning en gezelligheid gedaan.

Aan de slag met je eigen onderneming!

Heb je plannen om je eigen onderneming op te zetten of heb je een eigen onderneming en ben je op zoek naar ondersteuning en advies? En ben je in de afgelopen 5 jaar aan HVHL afgestudeerd? Neem dan contact op met het Green Entrepreneurship Centre van HVHL. We helpen je graag verder opweg! Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het vinden van financieringsmogelijkheden, advies of training in het uitwerken van je ondernemersplan of het leggen van de juiste contacten. Ook kun je lid worden van het Student network “Start-Up Now”.

Adreswijziging?

HVHL wil graag met jou in contact blijven. Zijn je gegevens gewijzigd, geef dit dan aan ons door: [email protected].

Denk mee!

Wil je meedenken over het alumnibeleid, reflecteren op het onderwijs, of heb je stageplekken voor onze studenten, meld je dan aan via [email protected].

Trefwoorden: