Ambassadeur leefbare stad

Korte cursus | 7 maanden | hbo niveau| omgevingswet

Stedelijke natuur ontwikkelen
Corona en klimaatverandering dwingen ons ertoe om elke stad in Nederland
leefbaar te maken. Daartoe gaan we de uiteenlopende functies van de
stad beter verbinden met het groen en de stadsnatuur. Als ambassadeur
van de leefbare stad zet je de sociale en economische waarden van het
groen en de stadsnatuur op de agenda. Hoe pak je dat aan? Start met de
cursus Ambassadeur Leefbare Stad en word een expert en adviseur op het
gebied van (de ontwikkeling van) stadsnatuur. Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en NL Greenlabel zijn de juiste verbindende partijen om deze kennis te vergaren en te delen. Na de afronding van deze cursus maak je deel uit van de community van professionals die elkaar ondersteunen in het stap voor stap realiseren van de leefbare stad.

In deze cursus leer je de sociale (people), ecologische (planet) en economische waarden (prosperity) van groen in de stad op de agenda zetten. Het gaat dan om het doelgericht eigen maken van kennis over thema’s zoals ecosysteemdiensten, wateroverlast, hittestress, mobiliteit, stadsnatuur, maar ook het thema mens en gezondheid. 

Je bent klaar om de Omgevingswet toe te passen. Door middel van stakeholdersanalyses weet je met welke partners je in je directe omgeving deze klus gaat klaren. Verder besteed je aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling in je rol van Ambassadeur leefbare stad, terwijl je werkt aan je eigen businesscase zodat je het geleerde direct toepast in jouw praktijk.

Samen bouwen, inspireren, verbinden en realiseren

Wil jij die Ambassadeur, die inspirerende, verbindende, resultaatgerichte professional worden die deel gaat uitmaken van een community die de leefbare stad mee helpt ontwikkelen? Meld je dan hieronder aan!

Praktische informatie

Locatie: Velp
Kosten: 3.625,- euro
Persoonlijke coaching: is mogelijk tegen een uurtarief van 115,- euro vrij van BTW.
Cursusduur: 7 maanden
Start: 28 september 2022

Heb je interesse in deze cursus, stuur dan een e-mail naar: info.tc@hvhl.nl of bel naar 026 369 56 40.

Deze cursus wordt georganiseerd door HVHL in samenwerking met NL Greenlabel.

Draagt uw werkgever premie af aan Colland Arbeidsmarkt? Dan kunt u of uw werkgever wellicht subsidie aanvragen voor het volgen van deze cursus. Meer informatie vindt u hier.

Meer weten?

Klik hier om de flyer en het opleidingsprofiel van Ambassadeur leefbare Stad te kunnen downloaden. Of neem contact op met de afdeling Trainingen & Cursussen in Velp via 026 369 56 40 of info.tc@hvhl.nl

HVHL behoudt het recht voor om wijzigingen in een studieprogramma, docenten en de inhoud aan te brengen als dat nodig is voor het bereiken van het resultaat of in geval van overmacht.