Procesoptimalisatie

Centraal in de module staat een productieproces binnen je bedrijf. Je verzamelt (bedrijfs)gegevens over de productie en het productieproces en schrijft een adviesrapport over de optimalisatie van (een deel) van het productieproces. Tijdens de module krijg je colleges procestechnologie en wiskunde. Het onderdeel procestechnologie bevat onder meer massabalansen, warmte-overdracht en vloeistoftransport. Dit onderdeel wordt afgesloten met een schriftelijk tentamen. Wiskunde bevat onder meer het manipuleren van formules en een drietal veel voorkomende (wiskundige) modellen en je sluit dit onderdeel af met een schriftelijk tentamen. Aan het eind van de module hou je een presentatie waarin je het optimaliseringsadvies toelicht.

Mensen die deze module kiezen zijn vaak werkzaam bij een voedingsmiddelen bedrijf (van mkb tot multinational) in een functie zoals kwaliteitsmedewerker, procesoperator, productontwikkelaar of analist.

Praktische informatie

Locatie: Velp
Kosten: € 3.045,00
Cursusduur: 9 studiedagen (6-8 lesuren per week)
Startdatum: november 2024
Cursusdata: volgen nog
Toelatingseis: minimaal een afgeronde havo- of mbo-opleiding niveau 4 en na een intake gesprek met de module coördinator

Deze module volgen? Schrijf je in