HVHL-account en digitale voorzieningen

Jouw HVHL-account

Om vanaf het eerste moment goed mee te kunnen doen, heb je een Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL)-account nodig. Met dit account heb je toegang tot alle digitale faciliteiten van de hogeschool. Denk aan je lesrooster en de digitale leeromgeving. Het HVHL-account bestaat uit een e-mailadres ([email protected]) en een zelfgekozen wachtwoord. HVHL informeert je vanaf de start van je opleiding alleen via dit e-mailadres.

Inschrijving compleet, dan HVHL-account
Je ontvangt pas een e-mail om je HVHL-account te activeren zodra de inschrijving definitief is. Moet je nog iets inleveren om zeker te zijn van je start bij HVHL? Doe dat dan zo snel mogelijk, zodat wij je gegevens nog kunnen verwerken. Dan kun je zorgeloos kunt deelnemen aan de startdag.

MyHVHL

Deze portal is jouw digitale werkomgeving. Het is de online vindplaats voor alle (vak)informatie en applicaties, die je nodig hebt om gemakkelijk je opleiding te kunnen volgen. Je hoeft maar 1 keer in te loggen om toegang te krijgen tot het lesrooster, applicaties, het smoelenboek, achtergrondinformatie en nieuws. Ideaal, je kunt in MyHVHL ook snel informatie met je medestudenten delen. 

SIS

Om een opleiding bij HVHL te kunnen volgen, schrijf je je in voor de cursussen en toetsen die bij deze opleiding horen. Dit doe je via het online studie-informatie-systeem van HVHL, oftewel het SIS. Via het SIS kun je ook je eigen studievoortgang bijhouden en de onderwijscatalogus raadplegen. In de Handleiding SIS lees je hier meer over. Als je bent ingeschreven voor de cursus in het SIS ben je zichtbaar in de cursus van moodlerooms.

Eerstejaars studenten worden voor het gehele studiejaar door het Student Service Centre ingeschreven voor alle cursussen van het 1e studiejaar.
Je hoeft je alleen in te schrijven voor eventuele herkansingen in het SIS. Meer informatie vind je hierover op de portal voor studenten

Centrale plek voor het leren: Moodle

Moodle is de digitale leeromgeving van HVHL. Bij elke module uit je lesprogramma hoort een ‘course in Moodle’. Je kunt eenvoudig je voortgang binnen je courses bijhouden en je vindt daar ook deadlines, mededelingen en feedback van docenten.

Microsoft Teams

Hoewel de meeste lessen fysiek plaatsvinden, is Microsoft Teams de algemene applicatie om eventuele colleges en afspraken online te volgen. Met Teams kun je o.a. online (video)bellen, chatten en samenwerken met je medestudenten. 

> Bekijk deze instructie over MS Teams

Een eigen studentenkaart

Elke student ontvangt een persoonlijke studentenkaart. Deze studentenkaart heb je nodig om toegang te krijgen tot het schoolgebouw en om je tentamens en assessments te doen. Maar ook als je wilt printen of materialen wilt lenen uit de mediatheek heb je jouw studentenkaart nodig. De studentenkaart hoef je niet aan te vragen. Deze kaart ontvang je automatisch. Je krijgt  een verzoek om een pasfoto aan te leveren voor je studentenkaart.

Printen in de hogeschool: E-Wallet

Binnen HVHL maken we gebruik van de app KUARIO. Met deze KUARIO-app kun je tegoed opwaarderen, zodat je uiteindelijk met je HVHL-studentkaart kunt printen op school. 

Mocht je de KUARIO-app nog niet hebben gedownload, dan kan dit via Google Play of de App Store. Als je de app opent, kun je een nieuw account registreren. Volg de aanwijzingen in de app. Let op: voor het aanmaken van een account gebruik je je HVHL-mailadres! Je hebt via [email protected] eerder al een mail ontvangen op je HVHL-mailadres, met als onderwerp: ‘Lidmaatschap uitnodiging’. Lees de KUARIO-handleiding hiernaast om te zien hoe je dit lidmaatschap voor de HVHL-omgeving accepteert in de KUARIO-app, evenals de Algemene Voorwaarden. Heb je deze mail niet ontvangen, of kun je de mail niet meer vinden? Dan kun je de mail nogmaals aanvragen via: [email protected] Je kunt de KUARIO-app nu gebruiken om tegoed op te laden, zodat je met je HVHL-studentkaart kunt printen op school

Systeemeisen op je laptop

Met onderstaande systeemeisen zijn beschikbare applicaties heel goed te gebruiken.

Processor

Moderne Intel i5 of een AMD Ryzen 5 processor

Intern geheugen

8 GB
(voor  GIS en grafische Adobe software wordt 16 GB aanbevolen)

Opslag

256 GB (mocht je veel data kwijt willen zoals foto’s en video’s dan is een grotere schijf aan te raden)

Schermresolutie

Minimaal 1920 x 1080

Optionele aansluiting

HDMI

Aan deze aanbevelingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Met een HDMI aansluiting kun je op school je eigen laptop koppelen aan de beamer in een leslokaal. Bij online lessen wordt gebruik gemaakt van een (ingebouwde) webcam. Verder is een headset in een rumoerige omgeving een aanrader.

NB  Niet alle applicaties draaien ook op een Chromebook of MacBook. Aanbevolen wordt om een laptop met Microsoft Windows besturingssysteem te gebruiken

Besturingssysteem: Windows 10

Laptops met een besturingssysteem Windows 10 of hoger of macOS worden geaccepteerd door het WiFi-netwerk van HVHL. Met een HVHL-account is het mogelijk om MS Office gratis op je eigen computer te installeren. Je krijgt een MS Office licentie toegewezen om MS Office op 5 verschillende apparaten te installeren. Dit kan via https://portal.office.com. Je laptop is uiteraard voorzien van een up-to-date virusscanner.

Voor andere software, zoals GIS of SPSS ga je naar https://www.surfspot.nl Hier is allerlei software en hardware te koop tegen gereduceerd tarief. Gebruik dan wel je HVHL-account om in te loggen.