Aanmelden en inschrijven

Hoe schrijf je je in voor een opleiding bij HVHL?

Je hebt je georiënteerd op studies die bij je passen en denkt erover om een opleiding bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) te gaan volgen. Dat doet ons plezier en we heten je van harte welkom! Hoe gaat het nu in zijn werk? 

Het is belangrijk dat je je vóór 1 mei aanmeldt via Studielink en dat alles, inclusief betaling van collegegeld, vóór 1 september rond is. Tussen 1 mei en 1 september is het ook nog mogelijk om je voor een studie aan te melden, maar dan zou je op basis van je motivatie (studiekeuzecheck) kunnen worden afgewezen. In de praktijk komt dit echter zelden voor.

Stap 1: aanmelden via Studielink

Officieel aanmelden, de eerste stap, gebeurt via Studielink. Dat is best een ingewikkeld proces, maar natuurlijk helpen wij je daar graag bij. Bij het aanmelden in Studielink heb je nodig:

  • je DigiD
  • je paspoort of ID kaart
  • je telefoonnummer
  • je e-mailadres
  • informatie over je vooropleiding(en). In de meeste gevallen worden diploma's van de vooropleiding centraal geverifieerd door DUO. Dit geldt niet standaard voor alle diploma's. Mocht jouw diploma niet centraal geverifieerd worden, dan is er een kopie van je diploma en cijferlijst nodig.

Stap 2: je verzoek tot inschrijving afronden

Nadat je via Studielink een verzoek tot inschrijving hebt gedaan, krijg je een ontvangstbevestiging van het Student Service Centre. We kijken of je toelaatbaar bent en we laten jou weten welke acties nog nodig zijn om je inschrijfverzoek af te kunnen ronden.

Vragen?

Neem dan gerust contact op met ons Student Service Centre. We helpen jou en eventueel je ouder(s) graag verder. Je kunt mailen naar [email protected]. Bellen kan natuurlijk ook naar 058 284 6232. 

Folder inschrijven bij HVHL Download(pdf - 1,5MB)