Studieprogramma Animals, Society and Business

Studieprogramma Animals, Society and Business

Bij Animals, Society and Business leer je niet alleen van alles over het dier, maar ook over de wereld eromheen. Voor deze opleiding kies je als je leeft voor het houden van dieren én de hele bedrijfsvoering die hierbij komt kijken. Jij deinst niet terug voor deze uitdagende combinatie! Je verdiept je tijdens je studie in zaken als ondernemerschap, marketing, financieel management, voorlichting en advisering, innovatie, onderzoek, management, het gedrag van dieren, dierwelzijn en ontwikkelingen in de samenleving.

Jouw studieloopbaan

In blokken behandel je verschillende thema’s, waarbij de precieze invulling afhankelijk is van jouw interesse. In de loop van je studie kun je je helemaal specialiseren in de richting van jouw keuze: je kiest namelijk zelf je stages en een afstudeerplek. Met een minor naar keuze kun je je kennis verder verdiepen of juist verbreden.

Overleg in de stal

Voorbeeld studieopbouw

Jaar Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
1

Oriëntatie werkveld

Diervoeding en voortplanting

Marketing

Diergezondheid

Dier in samenleving

Dier in bedrijf

Landgebruik en voerwinning

Praktijkproject

2 Stage

Onderzoek en diergezondheid

Voeding en fokkerij

Innovatie

Duurzame bedrijfsvoering

Ondernemerschap

Productkwaliteit

3

Verdere verdieping in:

Dier / Bedrijf / Sector / Samenleving

Stage
4 Minor Afstuderen

 

Internationale opleiding

De lessen van Animals, Society and Business worden in het Engels gegeven. Dat lijkt misschien bijzonder, maar dat wordt heel snel gewoon. Je zit in een klas met studenten vanuit de hele wereld. Hierdoor ben je optimaal voorbereid op het internationale karakter van de sector. Lees meer over lessen in het Engels in de flyer 'What about English'. Wil je je niveau testen? Er zijn online verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld op ihworld.com. Na afloop vul je je mailadres in, en krijg je per mail je niveau. Is dat 4 of hoger, dan verwachten we geen probleem.