Opleiding: Bachelor
Locatie: Velp (bij Arnhem)
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Engels
Soort: Voltijd

Animals, Society and Business (Dier- en Veehouderij)

Kom naar de open avond! Aanmelden

Animals, Society and Business is een richting van de opleiding Dier- en Veehouderij.

Heb jij als dierenliefhebber oog voor maatschappelijke ontwikkelingen? Wil jij als onderzoeker, adviseur, ondernemer of manager verschil maken in de (inter)nationale agro-foodsector? Dan past deze actuele, uitdagende studie bij jou.

Je leert alles over het dier en over een gezonde en duurzame bedrijfsvoering. Je krijgt bijvoorbeeld vakken over diergezondheid, voortplanting en voeding, maar ook over marketing en ondernemerschap. Al tijdens je studie ontwikkel je innovatieve businessmodellen die recht doen aan het dier, de boer en de samenleving. Je denkt dus ook mee over ethische kwesties op het gebied van dierenwelzijn. Denk aan het scheiden van kalf en koe, het couperen van varkensstaarten en de inzet van sensoren en technologie.

En ook de grote maatschappelijke uitdagingen voor de agro-foodsector komen voorbij. Is er in 2050 genoeg eten op aarde voor 11 miljard mensen? Is onze bodem vruchtbaar genoeg, hoe zit het met biodiversiteit en de invloed van de sector op het milieu?

Jij leert om met een brede blik te kijken naar deze vraagstukken en samen met andere partijen te werken aan duurzame oplossingen. Zo kun jij je steentje bijdragen aan een gezonde en verantwoordelijke sector. Ambitieuze en innovatieve professionals zoals jij worden wereldwijd gevraagd en gewaardeerd!

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven
Brochure aanvragen? Klik hier!

Animals, Society and Business valt onder het CROHO 34869 - B Dier- en Veehouderij ESB en ASB in Velp