Acht studenten op projectreis naar China

04-04-2017

In april 2017 gaan acht studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) naar resort Garden Valley te Liyang in China. Het is voor de derde maal dat studenten van HVHL naar Liyang afreizen om daar een project uit voeren samen met studenten van de Tianmu Lake Polytechnic en de Jiangsu Liyang Polytechnic uit Liyang. De Nederlandse en Chinese studenten gaan gezamenlijk voor opdrachtgever Mr Zhong van leisure park Garden Valley Hotel en Resort een ecologische opdracht uitvoeren. Een opdracht waarin natuur, cultuur, ontwerp en marketing belangrijke aspecten zijn. De studenten beginnen hun Chinese avontuur in Beijing. De hele Chinareis duurt van 19 tot 29 april 2017.

Selectie

De werving van studenten voor deze reis werd oa. gedaan met behulp van een videoclip op het videoportal van de hogeschool. In deze clip wordt uitgelegd wat het project inhoudt. Uit de 24 aanmeldingen vanuit zowel Velp als Leeuwarden zijn twaalf studenten voor een gesprek uitgenodigd. Van hen zijn de volgende studenten geselecteerd:

Vanuit Liyang doen studenten van deze studierichtingen mee: Cooking (2), Hospitality (2), Elevators (2) en Computer Sciences (2).

Gemengde teams

In twee gemengde teams van vier Chinese en vier Nederlandse studenten wordt de innovatievraag van Mr Zhong opgepakt. Zijn vraag betreft nieuwe ideeën voor zijn ecologische resort, een groot bamboebos met een hotel en luxe treetopvakantiehuizen. De studenten gaan vanuit hun eigen studierichting aan de slag met de vraag terwijl ze naar gezamenlijke oplossingen zoeken. Daarbij versterken ze elkaar en leren ze van elkaar, mede omdat de diversiteit in de groep groot is. Het project neemt een werkweek in beslag.

Voorbeelden van ideeën die in 2015 en 2016 zijn uitgewerkt in de projectweek: boomkroonpad, kinderboerderij, drijvende waterzuivering, air yoga, huifkartocht, house of newborns, monorail, bosbrandalarmsysteem, picknickveld, huisje voor verliefden en educatiecentrum.

Programma

De studenten beginnen op maandag 24 april en de eindpresentaties zijn op vrijdag. Gedurende de week verblijven ze op kosten van de opdrachtgever all-inclusive in het vijfsterren resort. Tijdens de projectweek komen Wendy Zuidema, directeur Domein Food & Dairy, en Han Zuidema, landencoördinator China bij HVHL, langs in Liyang om o.a. afspraken voor de toekomst te maken met onderwijscontacten in Liyang. Liyang is een zusterstad van Leeuwarden. Korrie Hoekstra, docent Communicatie en Innovatie, zal het studententeam de hele reis begeleiden.

Andere activiteiten

Het team landt op donderdagmiddag 20 april in Beijing. De dag daarop is het team te gast bij Dr. Molly Chen, lector Cost Effective Dairy Farming bij HVHL, en acht van haar studenten op de Agrarische universiteit van Beijing. Voor het team zondag 23 april met de trein naar Liyang vertrekt, bezoekt het oa. de Chinese muur en het Verboden Paleis. Van 23-29 april verblijft het team in resort Garden Valley, Liyang. Vanaf Liyang begint de terugreis met de trein naar Shanghai. Na een sightseeing aldaar is het tijd voor de terugvlucht. Die net als de heenreis via Doha gaat. De planning is om op zondag 30 april om 13:20 uur weer op Schiphol te landen.

Acht studenten van Van Hall Larenstein gaan op projectreis naar China