Opleiding: Bachelor
Locatie: Leeuwarden,  Velp
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands (Leeuwarden),  Engels (Velp)
Soort: Voltijd

Voedingsmiddelentechnologie (Bachelor voltijd)

Stap in de wereld van voeding en technologie

Zouden kauwgom met een biersmaak, een hip feestdrankje of gezonde (én lekkere) chips jouw bedenksels kunnen zijn? Vind jij het belangrijk dat voedsel veilig en van goede kwaliteit is? Dan is dit de opleiding voor jou. Doe wat met je ideeën en begin aan Voedingsmiddelentechnologie. We leiden je op tot kwaliteitsmanager, consultant of dé maker van het nieuwste, succesvolle voedingsmiddelenproduct van de toekomst: eetbare examens of je eigen shoarmadrankje? Bedenk het maar!

Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn? Kwaliteit en innovatie zijn belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de fabricagemogelijkheden, producteigenschappen, het menselijk lichaam: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Of je nu zelf een product maakt, of het in de markt zet.

Jij kunt straks in je werk consumenten adviseren, of in de industrie je expertise inzetten! Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo. Word jij de specialist op het gebied van voedingsmiddelen? Deze opleiding is een fantastische uitdaging voor technologisch en creatief ingestelde ‘foodies’ met
oog voor de markt.

Wie ben jij?

Voedingsmiddelen fascineren jou. Je vindt het belangrijk dat voeding van goede kwaliteit is en dat het veilig is om te eten. Je bent nieuwsgierig, creatief en hebt doorzettingsvermogen. Je wilt vernieuwend bezig zijn met eten en drinken.

In Velp wordt de opleiding in het Engels gegeven, in Leeuwarden in het Nederlands. 

Aanmelden voor deze studie Studielink
Brochure Voedingsmiddelentechnologie Downloaden