Studies over business

Schrijf jij een business plan voor afvalvrije festivals?

Heb jij ook happy memories van een bezoek aan een festival afgelopen zomer?  Zonnetje op je gezicht, drankje in je hand, goede muziek, theater en lekker eten.  Je bent niet de enige! Per jaar trekken de Nederlandse festivals zon 21 miljoen bezoekers. Superleuk en hartstikke gezellig. Beetje jammer alleen dat ze samen voor zo’n 50 miljoen kilo afval zorgen. Niet te doen natuurlijk! Er zijn al verschillende ideeën om dit te verlagen. Denk aan hardcups met statiegeld, waterverkoop met Join the Pipe, maar ook betere afvalscheiding kan de belasting op het mileu aanzienlijk verbeteren. Breng jij in kaart wat er mogelijk is? En hoe je de bezoekers zover krijgt? Maak jij een plan waarvan de gemeente, buurtgenoten, de organisatie en het milieu blij worden? En waardoor we natuurlijk wel kunnen blijven genieten van het festival. Ben je niet geïntersseerd in festivals maar wel in business dan zit je ook goed bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Wij hebben verschillende opleidingen die met het thema business te maken hebben.

Bedrijfskunde en Agribusiness

De opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness combineert bedrijfskunde met specifieke kennis van de voedsel-, bloemen- en agrarische keten. Bij Bedrijfskunde en Agribusiness leer je over logistiek, financiën, marketing en managementvaardigheden en dat allemaal gekoppeld aan gerichte product- en marktkennis van de agrarische markt. En deze marktkennis geeft jou een voorsprong op de arbeidsmarkt; onze studenten vinden niet voor niets sneller dan gemiddeld een baan. Lees meer over Bedrijfskunde en Agribusiness.

Dier- en Veehouderij

Bij deze opleiding ga je aan de slag in de dierensector. Je kunt  kiezen uit verschillende sectoren waarin je je specialiseert: Melkveehouderij, Paardenhouderij of een andere diersoort. In de opleiding Dier- en Veehouderij focus je op drie grote aandachtsgebieden of thema’s: het dier, het bedrijf en de bedrijfsomgeving. Lees meer over Dier- en Veehouderij.

International Development Management

Spreekt het verbeteren van de leefomgeving je aan, maar wil je dat vooral ook toepassen in het buitenland? Wil je samen met de lokale bevolking op een creatieve en vernieuwende manier werken aan een betere toekomst? Dan kun je je daarin specialiseren bij de opleiding International Development Management. Lees meer over International Development Management.

Tuinbouw en Akkerbouw

Landbouw is hot: regels vanuit Brussel, voedselschaarste, verzilting, resistente ziekten en plagen en ga zo maar door. Wil jij deze problemen aanpakken? Of zie je jezelf straks een akkerbouwbedrijf runnen of een nieuw tulpenras kweken dat jouw naam krijgt? Dan ben je in de wieg gelegd voor een carrière in de tuin- of akkerbouw. Lees meer over Tuinbouw en Akkerbouw.