Opleiding: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Innovatieve Plantenteelt (bachelor voltijd)

Kom naar de open avond! Aanmelden

Jouw toekomst in de innovatieve plantenteelt

Ben jij geïnteresseerd in toegepaste plantenbiologie? Denk je na over innovatieve praktische oplossingen? In de studie Innovatieve Plantenteelt hou je je bezig met het duurzaam telen van gewassen voor voedselproductie, medicinale planten, sierplanten of vezelgewassen.

Je verdiept je in gewasgroei, bodemkwaliteit en plantenveredeling en je ontwikkelt onderzoeks- en ondernemersvaardigheden. Dit met aandacht voor maatschappij, biodiversiteit, klimaat en kringlopen. De opleiding is praktijkgericht, dus naast hoorcolleges steken we de handen uit de mouwen. Op het veld, in de kas en het lab. Tijdens excursies en stages verken je beroepsmogelijkheden in het werkveld.

Student werkt aan plantveredeling

Uitdagingen aanpakken

Bij de voedselvoorziening van de toekomst komt veel kijken: verzilting, robotisering, precisielandbouw, een positief bedrijfsresultaat, resistenties en veredeling. Het zijn allemaal onderwerpen waar je in de plantenteelt mee te maken krijgt. Wil jij deze uitdagingen aanpakken? Of zie je jezelf straks een akkerbouwbedrijf runnen of een nieuw tulpenras kweken dat jouw naam krijgt? Dan ben je in de wieg gelegd voor een carrière in de tuinbouw of akkerbouw. Daarin draait het om één ding: de plant.

Tijdens de studie Innovatieve Plantenteelt leer je meer op het gebied van plantenteelt, biologie, bodemkunde, ondernemerschap, economie, onderzoek, marketing, communicatie, duurzaamheid en innovatie.

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Heb jij groene vingers en denk je graag na over innovatieve oplossingen?

Jij steekt graag de handen uit de mouwen en biologie is een van je leukste vakken. Je bent ondernemend en onderzoekend, en denkt na over innovatieve oplossingen. Plantenteelt is een onderwerp dat je zeer interesseert.

Brochure aanvragen? Klik hier!
Schrijf je in via Studielink Klik hier!

Innovatieve Plantenteelt valt onder het CROHO 34868 - B Tuinbouw en Akkerbouw