studie-keuze
Opleidingsgraad: Bachelor
Locatie: Velp,  Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands (Leeuwarden),  Engels (Velp)
Soort: Voltijd

Bedrijfskunde en Agribusiness (Bachelor voltijd)

Brochure Bedrijfskunde en Agribusiness Downloaden

Hbo Bedrijfskunde en Agribusiness

De hbo-opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness combineert de ‘gewone’ hbo bedrijfskunde met specifieke kennis van de voedsel-, bloemen- en agrarische keten. Dit geeft je een groot voordeel op de arbeidsmarkt, want bij bijvoorbeeld het vervoer van bloemen krijg je met hele andere zaken te maken dan bij het vervoer van mobiele telefoons. Onze studenten vinden niet voor niets sneller dan gemiddeld een baan.

Deze opleiding wordt in Leeuwarden en in Velp aange­boden. Bij Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden kun je je specialiseren in bedrijfskunde of ondernemerschap binnen de agrarische sector. Bij Bedrijfskunde en Agribusiness leer je over logistiek, financiën, marketing en managementvaardigheden en dat allemaal gekoppeld aan gerichte product- en marktkennis van de agrarische markt. De opleiding leert jou veel over ondernemerschap en is dus ook heel erg geschikt voor als je een eigen bedrijf wilt beginnen.

Bedrijfskunde en Agribusiness in Velp is gericht op de International Business in Food & Flowers en wordt daarom in het Engels aangeboden. Je hebt les in een klas met studenten uit veel verschillende landen. De food- en agribusiness is een van de grootste branches ter wereld en altijd in ontwikkeling. Nederland is zelfs de tweede agrarische exporteur van de wereld. Onze sterke internationale reputatie, kennis en innovatie biedt Nederlandse bedrijven daarom volop kansen. Er worden steeds weer nieuwe hapjes en drankjes ontwikkeld, geïmporteerd of geëxporteerd. En er worden nieuwe toepassingen bedacht voor huidige producten. Is koolzaad een nieuwe superfood of juist energiebron? En wat is de internationale marktpotentie voor producten als Pu’erh tea of struisvogelvlees?

Die sterke exportpositie maakt ook dat we voor een grote uitdaging staan: hoe kunnen we in 2050 9 biljoen mensen van voedsel voorzien? Maar ook: hoe ga je om met ontwikkelingen als de Brexit? Een boeiende sector dus met veel mogelijkheden en uitdagingen. Iets voor jou? Kijk dan bij Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden of Bedrijfskunde en Agribusiness in Velp.

Aanmelden voor deze studie Studielink