studie-keuze
Opleidingsgraad: Bachelor
Locatie: Velp,  Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands (Leeuwarden),  Engels (Velp)
Soort: Voltijd

Bedrijfskunde en Agribusiness (Bachelor voltijd)

Brochure Bedrijfskunde en Agribusiness Aanvragen

Bedrijfskunde met toekomst

De food- en agribusiness is een van de grootste branches ter wereld en altijd in ontwikkeling. Nederland is zelfs de tweede agrarische exporteur van de wereld. Alleen de Verenigde Staten exporteren meer. Onze sterke internationale reputatie, kennis en innovatie biedt Nederlandse bedrijven daarom volop kansen. Er worden steeds weer nieuwe hapjes en drankjes ontwikkeld, geïmporteerd of geëxporteerd. En er worden nieuwe toepassingen bedacht voor huidige producten. Is koolzaad een nieuwe superfood of juist energiebron? En wat is de internationale marktpotentie voor producten als Pu’erh tea of struisvogelvlees? Er zijn zoveel mogelijkheden.

Die sterke exportpositie in de wereld maakt ook dat Nederland voor een grote uitdaging staat: hoe kunnen we in 2050 9 biljoen mensen van voedsel voorzien? Een boeiende sector dus met veel mogelijkheden en uitdagingen.

De opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness combineert bedrijfskunde met specifieke kennis van de voedsel-, bloemen- en agrarische keten. Dit geeft je een groot voordeel op de arbeidsmarkt. Onze studenten vinden niet voor niets sneller dan gemiddeld een baan.

Leeuwarden of Velp?

Deze opleiding wordt in Leeuwarden en in Velp aange­boden. Bedrijskunde en Agribusiness in Velp is gericht op de International Business in Food & Flowers en wordt daarom in het Engels aangeboden. Je hebt les in een klas met studenten uit veel verschillende landen. Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden is minder internationaal gericht en daarom Nederlandstalig. Je kunt je hier specialiseren in Bedrijfskunde of Ondernemerschap binnen de agrarische sector.

Aanmelden voor deze studie Studielink