Opleiding: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Bedrijfskunde en Agribusiness (bachelor voltijd)

Kom naar de open avond! Aanmelden

Kies je voor Bedrijfskunde en Agribusiness? Dan word je opgeleid tot bedrijfskundig specialist in de agri- en foodsector. Of je nu aan de slag gaat als manager bij een bierbrouwerij of liever je groene vingers uit de handen steekt bij een kwekerij, ervaren docenten leren jou alle kneepjes van het vakgebied bedrijfskunde. Zo brengen ze jou naar een hoger niveau op professioneel én persoonlijk vlak.

Studenten Bedrijfskunde en Agribusiness bezig met groepsopdracht op HVHL Leeuwarden

Waarom de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness?

 • We leiden je op tot generalist in plaats van specialist; je bent daardoor allround in te zetten en kunt nog alle kanten op.
 • De veelzijdige food en agribusiness geeft je de kans om je te richten op bedrijven die aansluiten bij jouw interesses.
 • Bedrijfskundigen zijn onmisbaar binnen de maatschappelijke vraagstukken zoals voedselveiligheid, duurzamer geproduceerd voedsel en het verkorten van de (voedsel)ketens; dat maakt jouw keuze toekomstbestendig.
 • Internationaal georiënteerd, je kunt je dus ook richten op het buitenland.
 • De opleiding is op maat zodat jij kunt ontdekken welke toekomstige rol het beste bij jou past.

Dit ga je leren
Van marketing tot financiën 

Tijdens de studie maak je kennis met verschillende onderdelen van het vakgebied bedrijfskunde en agrifoodbusiness. Denk aan inkoop, marketing, financiën en logistiek. Deze kennis pas je in het eerste jaar toe in de praktijk in de vorm van een traineeship waar je goed wordt gecoacht. Zo leer je telkens op een hoger niveau managen of ondernemen én kom je te weten wat jij nodig hebt om jouw rol zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Je gaat aan de slag met:

 • Marketingconcepten zoals koopgedrag, marktonderzoek en positionering;
 • Het strategisch vermarkten van producten en diensten in de agrifoodmarkt;
 • Je analyseert processen op het gebied van supply chain management;
 • Je adviseert welke processen je efficiënter kunt laten verlopen, zoals het kleiner maken van de keten tussen producent en consument;
 • Het implementeren van inkoopmodules voor een beter voorraadbeheer;
 • Het opstellen van een balans, resultatenrekening en kasstromenoverzicht.

Meer over je studie Bedrijfskunde en Agribusiness

Brochure aanvragen? Klik hier

Na je studie
Een manager die het verschil maakt

Diploma in de agrarische bedrijfskunde op zak? Dan kun je aan de slag als impactmaker! Waar je terecht komt, ligt heel uiteen. Je kunt kiezen voor een baan in de food en agribusiness-sector als productiespecialist bij een groentekwekerij of marketingmanager bij een Zuivelcoöperatie. Maar ook met minder groene vingers ligt de wereld aan je voeten. Bijvoorbeeld als teamleider bij een ijsfabriek, als klantadviseur bij een bank of als personeelsplanner bij een uitzendbureau. Waar ga jij het verschil maken? 

Bekijk je loopbaankansen

Hbo Bedrijfskunde en Agribusiness in beeld

Kom kennismaken

Wil je meer weten over deze Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness opleiding? Een nadere kennismaking is dan enorm waardevol. Bezoek een open dag of meld je aan voor een meeloopdag. Zo leer je meer over de opleiding, proef je de sfeer van de hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Toelating & aanmelding

Heb jij je keuze laten vallen op de hbo-opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness? Dan ben je vast benieuwd welke toelatingseisen er zijn, hoe je je kunt aanmelden en wat het collegegeld is. We hebben het voor je onder elkaar gezet: 

Meld je aan via Studielink Klik hier