Ontspanning

Leeuwarden Student City

Voor alles op het gebied van ontspanning kent Leeuwarden handige online platforms waar veel informatie is te vinden over stappen, restaurants, musea en ga zo maar door. Leeuwarden is met drie hogescholen en een aantal universitaire vestigingen een échte studiestad. In totaal studeren in Leeuwarden zo'n 28.000 studenten. Ruim een derde hiervan woont in Leeuwarden op kamers. Leeuwarden staat al jaren in de top 3 van beste hbo steden van Nederland op het gebied van huisvesting, uitgaan en sportvoorzieningen. 

Er bestaat een speciale samenwerking met andere hogescholen en de gemeente die zorgt voor een heel aantal studiezaken, die voor jou van belang zijn. Van huisvesting tot een voordelige sportpas, en van evenementen tot nuttige tips. Je vindt het allemaal op de website www.leeuwardenstudentcity.nl.

Studentensport Leeuwarden

Lekker even wat stoom afblazen na al die uren in de boeken? Leeuwarden heeft een speciale sportpas voor studenten, waarmee je nog voordeliger aan de nodige beweging komt. Meer informatie en aanmelden kan via Studentsport Leeuwarden