Ontspanning

Leeuwarden Student City

Voor alles op het gebied van ontspanning kent Leeuwarden handige online platforms waar veel informatie is te vinden over stappen, restaurants, musea en ga zo maar door. Leeuwarden is met drie hogescholen en een aantal universitaire vestigingen een échte studiestad. In totaal studeren in Leeuwarden zon 28.000 studenten. Ruim een derde hiervan woont in Leeuwarden op kamers. Leeuwarden staat al jaren in de top 3 van beste hbo steden van Nederland op het gebied van huisvesting, uitgaan en sportvoorzieningen. Nog niet zo lang geleden is Leeuwarden zelfs tot dé studiestad van Nederland gekozen.

Er bestaat een speciale samenwerking met andere hogescholen en de gemeente die zorgt voor een heel aantal studiezaken, die voor jou van belang zijn. Van huisvesting tot een voordelige sportpas, en van evenementen tot nuttige tips. Je vindt het allemaal op de website www.leeuwardenstudentcity.nl.

Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Leeuwarden is voor het jaar 2018 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Dit is natuurlijk geweldig voor het aanbod aan culturele activiteiten en zorgt al in de aanloop naar het jaar voor veel reuring in de stad.

Wat er allemaal te doen is rondom 2018 is terug te vinden op de website 2018.nl maar je kunt ook een bezoek brengen aan het hoofdkantoor van de organisatie, gelokaliseerd in het oude gevangenisgebouw De Blokuispoort. Hier kun je terecht voor meer informatie, maar ook als je zelf ideeën hebt en hier eens met de organisatie over wilt praten. Het adres is:

De Blokhuispoort
Blokhuisplein 40
8911 LJ LEEUWARDEN

Studentensport Leeuwarden

Lekker even wat stoom afblazen na al die uren in de boeken? Leeuwarden heeft een speciale sportpas voor studenten, waarmee je nog voordeliger aan de nodige beweging komt. Meer informatie en aanmelden kan via Studentsport Leeuwarden