Locatie

Geweldige faciliteiten op een prachtige locatie

Het ontbreekt aan niets op de locatie in Leeuwarden. Zo is er een uitgebreide mediatheek, meerdere laboratoria, technologiehallen, kassen op het dak, een dierenverblijf en een Grand Café om af en toe even stoom af te blazen. Op het (Agora)plein aan de voorzijde en het naastgelegen Potmargegebied, kun je tussen de lessen door heerlijk ontspannen.
Het hele schoolterrein is rookvrij.

Alle studenten krijgen een eigen e-mailadres waarmee ze op een van de vele computers binnen het gebouw kunnen inloggen om studieresultaten, roosterwijzigingen en andere actualiteiten te checken. Voor de inwendige mens is er Cormet Campus Catering.

Het schoolgebouw in Leeuwarden is ontworpen door Atelier PRO-architecten in Den Haag en is gebouwd met hoogwaardige, natuurlijke materialen. Opvallend zijn het eigen waterzuiveringssysteem en de kassen op het dak. Door de royale (praktijk)ruimtes en de grote hoeveelheid lichtinval, is het aangenaam studeren en werken in Leeuwarden.

De hogeschool ligt op 10 minuten lopen van station Leeuwarden.

Mediatheek

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) biedt een uitgebreide mediatheekvoorziening. Goede en betrouwbare informatie kun je vinden met de catalogus en in databanken. Meer informatie over de mediatheek vind je bij dienstverlening.

Voor vragen op het brede gebied van auteursrechten in onderwijs en onderzoek kun je vanaf nu terecht op één plek binnen HVHL, het Auteursrechten Informatiepunt.

Het zoeken en vinden van echt goede informatie is vaak moeilijk. Maar ook bij het goed verwerken van deze informatie kunnen veel studenten en medewerkers hulp gebruiken. Meer hierover vind je op de pagina Mediatheek.

Paardenstalling

Wil je je paard bij je in de buurt hebben tijdens je studie?
Er zijn een aantal paardenpensions in de buurt van Leeuwarden:

Hiddema-State
Suderbuorren 4-6
9086 CE Hempens Leeuwarden
Tel: 058 288 32 08
Internet: www.hiddemastate.nl
E-mail: [email protected]

Seldsum
Piter Rindertsreedsje 16
9057 LH Jelsum
Tel: 058 257 22 00

Pensionstalling Hitmanhoeve
Aldlansdyk 38
9055 LN Britsum
Tel.: 058 257 42 25
Mobiel: 06 46 17 86 12
E-mail: [email protected]
Website: www.hitmanhoeve.nl

Maar je kunt ook een notitie op het infobord in de hal van HVHL ophangen.

VR Experience

Je kunt direct ervaren hoe het is om door de hogeschool in Leeuwarden te lopen. Jij bepaalt zelf de route. Stap in de VR Experience van HVHL en laat je verrassen. Onderweg kom je van alles tegen. Zo weet je precies hoe het eruit ziet. Beleef alsof het echt is!