Wij gebruiken cookies
Van Hall Larenstein gaat zeer zorgvuldig om met haar klanten informatie en zal deze gegevens nimmer aan derden ter beschikking stellen. Lees meer over ons Privacy- en Cookiebeleid.
Wij wonen in een dichtbevolkt land waar elke vierkante meter een bestemming heeft. Iedereen gebruikt ruimte op zijn eigen manier en heeft eigen wensen en belangen. Elk gebied heeft een eigen unieke combinatie van landschappelijke kenmerken, functies en mogelijkheden. Om toekomstplannen te maken voor onze omgeving is dus veel creativiteit en kennis nodig. Daarbij gaat het altijd om het toepassen van aardrijkskunde. Bewoners, ondernemers, natuurbeheerders, projectontwikkelaars en beleidsmakers: jij leert hoe je al deze partijen betrekt bij de ontwikkeling en inrichting van een gebied. Als een spin in het web stuur jij straks alle processen aan.
Ben jij goed in het bij elkaar brengen van verschillende soorten mensen en weet jij creatieve oplossingen te bedenken? Wil je aan de slag met de inrichting van gebieden en regionale ontwikkeling? Dan is het werkveld Toegepaste aardrijkskunde van de opleiding Management van de Leefomgeving echt iets voor jou.
Management van de Leefomgeving heeft zowel een sociale als een fysieke kant; je leert dus van alles op het gebied van mens én ruimte. De kennis die je bij ons opdoet, is altijd toepasbaar in de praktijk. Denk aan bodemkunde, cartografie,
beleid, klimaat, economie, geologie, hydrologie, cultuurhistorie, natuurbeheer en ecologie, inrichting en ontwerp maar ook aan ondernemerschap en het omgaan met tegenstrijdige belangen.