Management van de Leefomgeving in Leeuwarden

Toegepaste aardrijkskunde

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Wij wonen in een dichtbevolkt land waar elke vierkante meter een bestemming heeft. Iedereen gebruikt ruimte op zijn eigen manier en heeft eigen wensen en belangen. Elk gebied heeft een eigen unieke combinatie van landschappelijke kenmerken, functies en mogelijkheden. Om toekomstplannen te maken voor onze omgeving is dus veel creativiteit en kennis nodig. Daarbij gaat het altijd om het toepassen van aardrijkskunde. Bewoners, ondernemers, natuurbeheerders, projectontwikkelaars en beleidsmakers: jij leert hoe je al deze partijen betrekt bij de ontwikkeling en inrichting van een gebied. Als een spin in het web stuur jij straks alle processen aan.

Ben jij goed in het bij elkaar brengen van verschillende soorten mensen en weet jij creatieve oplossingen te bedenken? Wil je aan de slag met de inrichting van gebieden en regionale ontwikkeling? Dan is het werkveld Toegepaste aardrijkskunde van de opleiding Management van de Leefomgeving echt iets voor jou.

Mens én ruimte

Management van de Leefomgeving heeft zowel een sociale als een fysieke kant; je leert dus van alles op het gebied van mens én ruimte. De kennis die je bij ons opdoet, is altijd toepasbaar in de praktijk. Denk aan biologie, bodemkunde, cartografie, beleid, klimaat, economie, geologie, hydrologie, cultuurhistorie, natuurbeheer en ecologie, inrichting en ontwerp maar ook aan ondernemerschap en het omgaan met tegenstrijdige belangen.

Brochure aanvragen? Klik hier!