Plant Innovatie en Onderzoek

Plant Innovatie en Onderzoek - Leeuwarden

In de specialisatie Plant, Innovatie en Onderzoek wordt je opgeleid tot onderzoeker, veredelaar of productontwikkelaar. In het eerste jaar heb je je georiĆ«nteerd op verschillende beroepen en basiskennis geleerd, in het tweede en derde jaar kies je een programma dat al veel meer richting geeft aan wat je later wilt worden. 
Naast verdiepingsmodulen als gewasontwikkeling en teeltoptimalisatie volg je modulen over onderzoek, innovatie, biotechnologie en kwaliteit.

Naast het vaststaande programma verdiep je jezelf ook nog verder in een onderwerp dat jou interesseert. Dit doe je door onderwerpen te kiezen die jij interessant vindt en door een minor (keuze modulen van samen 30ects/twee perioden) te volgen van een van de opleidingen van Van Hall Larenstein, danwel bij een andere universiteit of hogeschool in binnen- of buitenland. Tenslotte rond je dit af met een vijf maanden stage en een afstudeerproject.

Herken jij je in de volgende kenmerken? Je bent nieuwsgierig, onderzoekend, analytisch, creatief en samenwerkingsgericht en heb je daarnaast ook nog een grote interesse in planten en bodem, dan is de specialisatie Plant, Innovatie en Onderzoek echt iets voor jou!