Studieprogramma

Jouw ontdekkingsreis door de biologische melkveehouderij

In de associate degree Biologische Melkveehouderij ontdek je de basis en de kenmerken van een biologisch melkveebedrijf. Tijdens het eerste deel van je studie keer je de biologische melkveehouderij binnenstebuiten. Zo beoordeel je dierprestaties en schat je bedrijfsresultaten op waarde. Je adviseert over verbeteringen en je leert - als producent voor de consumentenmarkt - klantgericht te denken. Daarbij krijg je steeds te maken met reële situaties die je ervaart in een praktijkbedrijf. Jouw kennis breng je in de praktijk tijdens een stage in het buitenland. 

Het tweede deel van je studie staat vooral in het teken van het operationeel en tactisch management. Je geeft advies over voedervoorziening, gezondheidszorg en veevoeding. Je beoordeelt de economische bedrijfsresultaten en gaat aan de slag met het financieel management en innovaties binnen het bedrijf. Gaandeweg ontwikkel je vaardigheden op het gebied van voorlichting, beleid en belangenafweging. Je studie rond je af met een eindopdracht voor een (eigen) biologisch melkveebedrijf. 

Zo kan je studie eruit zien

Jaar Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
1

Oriëntatie sector

Inleiding biologische landbouw

Ondernemer-schap melkvee-houderij

Biologische Melkveehouderij

Biologische markt en verwerking

Agrarisch bedrijf

 

Buitenlandse boerderijstage
2 Biologische bedrijfsvoering Omschakelen en markt
  Bedrijfs-beoordeling Financieel Management Eindopdracht

 

Opleiding afgerond?

Heb je je eindopdracht achter de rug, dan ontvang je een wettelijk erkend diploma. Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Je kunt nu instromen in het derde jaar van de bacheloropleiding Dier- en Veehouderij

Benieuwd naar je loopbaankansen? Die bekijk je hier.